16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Χρ. Πατσαλίδης:Με θέαμα ήχου και φωτός η εναρκτήρια τελετή του Πάφος 2017

Μέρες μετρά το Πάφος 2017 για την εναρκτήρια τελετή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης που έχει προγραμματιστεί για τις 28 του Γενάρη και ο Οργανισμός εργάζεται πυρετωδώς, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Πάφος 2017 Δρ Χρίστος Πατσαλίδης. Στο Πάφος 2017 οι συσκέψεις είναι καθημερινές τις τελευταίες μέρες ώστε να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Πατσαλίδης είπε πως όλη αυτή η χρονιά αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, και όσο πλησιάζουν οι μέρες η ένταση και οι προεργασίες βρίσκονται στην κορύφωση τους.

Σύμφωνα με τον Δρ. Πατσαλίδη στις 28 του Γενάρη ξεκινά η επίσημη τελετή έναρξης στην ανακαινισμένη πλατεία του Δημαρχείου με την συμμετοχή καλλιτεχνών χορωδιών από την Δανία , άλλων χωρών του εξωτερικού, αλλά και με προβολές μέσα από ένα θέαμα ήχου και φωτός με πολλές σύγχρονεςπροβολές σε όλα τα κτίρια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Χαρακτήρα της έναρξης της πολιτιστικής εορτής,ωστόσο όπως αποκάλυψε θα δημιουργήσει η μοναδική συναυλία,ειδική παραγωγή που θα πραγματοποιηθεί με πρωταγωνίστρια την Ελληνίδα τραγουδίστρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τη συμμετοχή άλλων καλλιτεχνών που θα εκτελέσουν ευρωπαϊκά κομμάτια.

Επιπρόσθετα, το διήμερο 28 και 29 του Γενάρη θα υπάρχουν πολλές παράλληλες δράσεις, πέραν από το τελετουργικό, με εκθέσεις και μουσικές.

Στόχος μας, είπε ο κ. Πατσαλίδης, είναι με περηφάνια, αισιοδοξία και χαρά να το γιορτάσουμε όλοι αφού είναι πρώτη φορά που μια πόλη της Κύπρου αναλαμβάνει ένα τέτοιο τίτλο σημειώνοντας επίσης πως είναι το έναυσμα – μέσα από τα 152 projects , πέραν των 350 δράσεων και εκδηλώσεων, μέσα από τους 1500 και πλέον καλλιτέχνες και την συμμετοχή όλου του κόσμου, – η Πάφος να ζήσει κάποιες στιγμές παραγωγής πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 ανέφερε πως στόχος του Οργανισμού δεν είναι μόνο το 2017 αλλά να αφήσει μια παρακαταθήκη και υποδομή για βάση και νέα προσέγγιση των πολιτιστικών δρώμενων στην Πάφο και στην Κύπρο.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες, διεθνή ΜΜΕ ιδιαίτερα από χώρες όπως είναι η Γερμανία και η Γαλλία δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, προβάλλοντας την Πάφο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ