30.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΦΟΙΤΗ: Ξανά πεντακάθαρο το περιβάλλον γύρω απο την αιωνόβια βελανιδιά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ξανά πεντακάθαρος είναι ο περιβάλλοντας χώρος γύρω απο τον αιωνόβιο δρυ της Φοίτης μετά το χθεσινό δημοσίευμα του PafosPress.com που συνοδεύοταν απο φωτογραφίες που έδειχναν μια εικόνα ασχήμιας και εγκατάλειψης. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) 


Σήμερα ο κοινοτάρχης Φοίτης, Κυριάκος Σωτηρίου, επικοινώνησε με το PafosPress.com και εξήγησε τις συνθήκες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς για την καθαριότητα της περιοχής, αποδίδοντας την καθυστέρηση στην καθαριότητα στη προσωρινή μη λειτουργία του Αδρευτικού Τμληματος Ακρικούς λόγω ενός σοβαρού και έκτακτου περιστατικού. 

Στην κοινότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή μια συζήτηση αν ο χώρος καθαρίστηκε μετά το περιστατικό ή αν οι φωτογραφίες που στάληκαν στο PafosPress.com ήταν παλιές.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για μας, μετά και απο την κουβέντα που κάναμε χθες με την Έπαρχο Πάφου, η οποία μας επιβεβαίωσε ότι η βοηθός επόπτρια κατέγραψε αρκετά στην τελευταία της επίσκεψη στη Φοίτη δεν έχει απολύτως καμία σημασία πότε καθαρίστηκε ο χώρος, αν είναι σήμερα ή πριν μερικές μέρες αν και απο τις φωτογραφίες που έχουμε στα χέρια μας μπορούμε να αποδείξουμε το πότε.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο αρχαιότερος δρυς της Κύπρου, ηλικίας 800 και πλέον χρόνων, αυτός της Ακρικούς στην Φοίτη είναι ξανά στολίδι και αποτελεί σημείο έλξης για να τον επισκεφθεί ο καθένας.

Η Φοίτη, με τις ταβέρνες της και τη γραφικότητά της, με την Ιστορία της και τα Φιθκιώτικά της, με τον δρυ της πεντακάθαρο είναι εκ νέου έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες και να τους αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ