17.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Το πρώτο Ζιβανάδικο της Κύπρου είναι γεγονός και βρίσκεται στην Πάφο

Το πρώτο παραδοσιακό καφενείο με ειδικότητα στην Ζιβανία είναι πλέον γεγονός και βρίσκεται στην Πάφο.


Πολλοί είναι οι φίλοι και λάτρεις του παραδοσιακού ποτού πράγμα που δεν θα μπορούσε κάποτε να μην γεννήσει και την ιδέα για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά τέτοιου χώρου όπου οι θαμώνες θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακή σπιτίσια χωριάτικη και όχι μόνο ζιβανία απο το καζάνι του παραγωγού κατευθείαν στην κατανάλωση.

Ο εμπνευστής της ιδέας ένας μερακλής νέος, ο Γιώργος Πιστέντης, ο οποίος μιλώντας στο PafosPress.com ανέφερε ότι η ιδέα δεν ήταν δύσκολο να έρθει αφού η δική του ανάγκη και επιθυμία να απολαμβάνει κάπου το αγαπημένο του ποτό με τους απαραίτητους μεζέδες ήταν απο μόνη της αφορμή για να πάρει σάρκα και οστά το πιο πάνω επιχείρημα. 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο χώρος μικρός και ζεστός, αρκετός όμως να δημιουργήσει τέλεια διάθεση σε όποιον τον επισκεφθεί και βεβαίως ένα και κλίμα παρέας και μια οικογενειακή γωνιά για κάθε λάτρη της κυπριακής ζιβανίας.

Ξεκινήσαμε δειλά δειλά, λέει ο Γιώργος, αλλά μέρα με τη ημέρα το Ζιβανάδικό μας αγκαλιάζεται ολοένα και περισσότερο απο κόσμο ο οποίος αναζητά μια οικογενειακή ατμόσφαιρα να απολαύσει το ποτό του και να ξεκουραστεί. 

Τα βράδια εδώ, ειδικά προς το τέλος της εβδομάδας μπορείτε εκτός απο εκλεκτούς μεζέδες και τσιμπήματα της ώρας να ακούσετε και ωραία μουσική με μπουζούκι, κιθάρα και μπαγλαμά κάτι που καθιστά τον χώρο, ο οποίος βρίσκεται πίσω απο το κτίριο της Επαρχιακής Διοίκησης στην οδό Πυγμαλίωνος στην Πάφο μια must επιλογή για να επισκεφθεί κάποιος που του αρέσει η ζιβανία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον χώρο ο ιδιοκτήτης ετοίμαζε και ένα αυτοσχέδιο μικρό “βοτανικό κήπο” με ξύλινη κατασκευή απο παλέτα.

Κυπριακά παραδοσιακά βότανα απο τα οποία μπορείτε να απολαύσετε εναλακτικά ένα γνήσιο κυπριακό τσάι δυόσμο, να μυριστείτε τον βασιλικό ή ακόμη να βάλετε φρέσκια ρίγανη στο φαγητό σας.

Αν τύχει να περάσετε απο το “Ζιβανάδικο” μη διστάσετε να ζητήσετε για να δοκιμάσετε λαρτί και λούντζα 100% παφίτικα, κύρταμα ξιδάτα, αυγά του ορτυκιού επίσης ξυδάτα ενώ να φανείτε τυχεροί μπορεί και να συμπέσει η επίσκεψη σας ημέρα που έχει κολοκούκθια με τα αυγά, αγριόχορτα, καραόλους με πουρκούρι, αγρέλια, μανιτάρια με αυγά, πουρκούρι με συκωτάκι και πολλά άλλα.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια ευχάριστη και αλλιώτικη εμπειρία την οποία αξίζει να ζήσετε.

Ο μικρός και ζεστός χώρος διοργανώνει κατά καιρούς διάφορες μουσικές βραδιές για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από ΕΔΩ.

Για κρατήσεις: 97 844106

Εμείς πάντως το πέρασμά μας απο το “Ζιβανάδικο” το βαθμολογούμε με Άριστα!!! 

H Πάφος της Καρδιάς μας! from foto LARKO on Vimeo.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ