22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Το Μουσικό Σχολείο Πάφου στο Aarhus στο πλαίσιο κοινών εκδηλώσεων για τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες του 2017


Το Μουσικό Σχολείο Πάφου θα ταξιδέψει στο Aarhus της Δανίας το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 για να παρουσιάσει σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Σχολείου στην επίσημη τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.



Το Aarhus και η Πάφος, οι δύο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες του 2017, συνδέονται τη χρονιά αυτή με μια σειρά κοινών καλλιτεχνικών έργων και δράσεων, κάνοντας αρχή με τις εναρκτήριες εκδηλώσεις τους.

Εκτός από τα παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια που θα παρουσιαστούν το βράδυ της τελετής έναρξης στη Δανία η Χορωδία του Μουσικού Λυκείου σε συνεργασία με την Ορχήστρα Τζαζ του Aarhus και τη Χορωδία Concert Clemens θα παρουσιάσουν το έργο του παγκοσμίως γνωστού Δανού συνθέτη Lars Møller που γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωση έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Aarhus 2017.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την Τζαζ Ορχήστρα Aarhus διευθύνει ο Lars Møller.Συμμετέχουν η Concert  Clemens σε διδασκαλία Carsten Seyer Hansen και η Χορωδία του Μουσικού Λυκείου Πάφου σε διδασκαλία Ισαβέλλας Χριστοφίδου. Το σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής διευθύνει ο Σωκράτης Τερπίζης.

Η Χορωδία και το Σύνολο Παραδοσιακή Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πάφου θα παρουσιάσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα και στο μουσείο  Moesgaard στο Aarhus, στις 22 Ιανουαρίου σε εκδήλωση που διοργανώνει η Πρεσβεία της Κύπρου στη Δανία και στην οποία θα γίνει προβολή της Κύπρου και του πολιτισμού της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ