18.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Το ΕΒΕ Πάφου προωθεί την δημιουργία προβλητών στα λιμάνια Πάφου και Λατσιού

 

Ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Πάφου, Ανδρέας Δημητριάδης και Κενδέας Ζαμπυρίνης αντίστοιχα, είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Αλέκου Μιχαηλίδη και άλλων αξιωματούχων του Υπουργείου.


Το Επιμελητήριο Πάφου υποστηρίζει την ανάγκη δημιουργίας υποδομών ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων στην Πάφο και στο Λατσί, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της Επαρχίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για να μπορέσει να διευκρινιστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στην κατασκευή των προβλητών, θα πρέπει πρώτα να διενεργηθεί μελέτη βιωσιμότητας των έργων. Το ΕΒΕ πρότεινε όπως το κόστος της μελέτης αναλάβει το Υπουργείο. Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Επιμελητηρίου και ετοίμασε σχετική πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ως Επαρχία, με την τεράστια συνεισφορά της στην τουριστική ανάπτυξη, στοχεύουμε στην ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού. Το αίτημα του ΕΒΕ είναι η κατασκευή σταθερών προβλητών στα λιμάνια της Πάφου και του Λατσιού για τον ασφαλή ελλιμενισμό των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και η παροχή ασφαλούς πρόσβασης των επισκεπτών στην στεριά.

Τα έργα χαρακτηρίζονται ως καθοριστικής σημασίας για την τόνωση της τοπικής οικονομίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΩΤΟ ΛΑΡΚΟ ΠΑΦΟΣ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ