21.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Το Αρχαίο Ωδείο Πάφου ανάβει τα φώτα για τις «Τρωάδες»

Μετά από 2 χρόνια προετοιμασιών για τη μεγάλη παραγωγή «Τρωάδες», ήρθε η στιγμή να ανάψουν τα φώτα του Αρχαίου Ωδείου της Πάφου για τις τελικές δοκιμές του έργου.


Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος, βρίσκεται ήδη στη Κύπρο με την  πολυμελή ομάδα του για τις προετοιμασίες της πολυαναμενόμενης θεατρικής παραγωγής του Οργανισμού Πάφος2017.

Οι «Τρωάδες» ή τα «Τείχη της Ντροπής» όπως ήταν ο αρχικός τίτλος της παραγωγής, αποτέλεσαν κομβικό έργο στην υποψηφιότητα της Πάφου για τον τίτλο με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στη σκηνοθεσία τους. Ο ίδιος σκηνοθετεί για πρώτη φορά τις «Τρωάδες»,  με σημείο ορόσημο τα τείχη σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στις «Τρωάδες» συμμετέχουν ηθοποιοί από διχοτομημένες πόλεις, τη Λευκωσία, το Μοστάρ και την Ιερουσαλήμ, όπως επίσης τη Συρία και την Ελλάδα. Η μεγάλη κυρία του θέατρου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη στο δραματικό ρόλο της Εκάβης και η ταλαντούχα και σταθερή πρωταγωνίστρια του Τερζόπουλου, Σοφία Χιλλ στο ρόλο της Ελένης.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλλη, που επρόκειτο να δημιουργήσει τη σκηνική εγκατάσταση της παράστασης. Τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου εικαστικού, ο οποίος επισκέφθηκε για αυτή την παραγωγή 2 φορές την Πάφο πριν τον θάνατο του, ο σκηνοθέτης δημιουργεί και εντάσσει εικόνες και αναφορές από το έργο του Κουνέλλη στην παραγωγή.
Ημερομηνίες: 7 και 8 Ιουλίου
Ώρα: 20:30
Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Εισιτήρια: 20 & 15 ευρώ (Αγορά εισιτηρίων ηλεκτρονικά: www.soldoutticketbox.com, So Easy Stories Παγκύπρια, Time Out Store Πάφος).
Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu

http://city.sigmalive.com/

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ