29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Το ΑΚΕΛ συγχαίρει το ΠΑΦΟΣ 2017 και εύχεται επιτυχή διεξαγωγή και κατάληξη του θεσμού της ΠΠΕ

Από την 1η Ιανουαρίου η Πάφος είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την πλήρη στήριξη του προς όλους όσοι εμπλέκονται, επαγγελματικά και εθελοντικά,  στη διοργάνωση αυτού του σημαντικότατου πολιτιστικού γεγονότος όχι μόνο για την Πάφο, αλλά για την Κύπρο ευρύτερα.

Από τη μέχρι τώρα προετοιμασία, αλλά και το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα πραγματικά «Ανοικτό Εργαστήριο Πολιτισμού», όπως οι εμπνευστές του «Πάφος 2017» έχουν προσδιορίσει. Ένα «εργοστάσιο» δημιουργικότητας, παραγωγής πολιτισμού, ανοικτό στο χώρο και το χρόνο. Κυρίως όμως ένα «εργοστάσιο» ανοικτό στους ανθρώπους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, μετανάστες, ταξιδιώτες. Όλα αυτά δηλαδή που συμπεριλαμβάνονται και στο κύριο μήνυμα των διοργανωτών «Συνδέοντας Ηπείρους-γεφυρώνοντας Πολιτισμούς». Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας για την εργασία που έχει επιτελεστεί. Μαζί με τα συγχαρητήριά μας, εκφράζουμε και τις ευχές μας για επιτυχή διεξαγωγή και κατάληξη του «Πάφος 2017».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ανάδειξη της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη δημιουργία εκείνων των θεσμών και υποδομών έτσι που οι κάτοικοι της Πάφου, ιδιαίτερα η νεολαία, να αξιοποιήσουν αυτή τη μεγάλη δυνατότητα για μια ριζικά διαφορετική πολιτιστική ανάπτυξη. Μια πολιτιστική ανάπτυξη που θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα καλλιεργεί αξίες και ιδανικά  και θα συμβάλει στην ειρήνη, την πρόοδο, την ευημερία, τη χαρά και την ευτυχία των ανθρώπων.

ΑΚΕΛ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ