15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Την πρόσληψη ανεξάρτητου εξειδικευμένου φορά διεθνούς κύρους ζητά η διαχειρίστρια εταιρεία του ΧΥΤΑ Πάφου

Την πρόσληψη ανεξάρτητου, εξειδικευμένου φορέα διεθνούς κύρους για τη διενέργεια νέας διαδικασίας ογκομέτρησης και υπολογισμού των ποσοτήτων στο ΧΥΤΑ της Πάφου, πρότεινε  στις Αρμόδιες Κυπριακές Αρχές, η Κοινοπραξία ΤΟΜΗ Α.Τ.Ε- BILFINGER ΒAUGESELLSCHAFT m.b.H, με αφορμή ψευδείς και παραπλανητικές αναφορές που εμφανίζονται στον Κυπριακό Τύπο για χρεώσεις δήθεν υπερβαλλουσών ποσοτήτων σκουπιδιών,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Κοινοπραξία που είναι ο Ανάδοχος και μέχρι πρόσφατα Λειτουργός του έργου Λειτουργίας και Συντήρησης ΧΥΤΑ Πάφου-Σ.Μ.Α. Πόλης Χρυσοχούς,  απέστειλε σχετική επιστολή στη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς επίσης και στο Γενικό Ελεγκτή, κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, διευκρινίζοντας ότι είναι διατεθειμένη να αναλάβει πλήρως το σχετικό κόστος και να αποδεχθεί οποιοδήποτε εξειδικευμένο και ανεξάρτητο διεθνή φορέα επιλέξουν οι ίδιες οι Αρμόδιες Αρχές.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαλεύκανσης της υπόθεσης, η Κοινοπραξία στην επιστολή της ζήτησε από το σύνολο των εμπλεκομένων διοικητικών φορέων (Γενικό Ελεγκτή, Αρμόδια Υπουργεία, Συμβούλιο Εκμετάλλευσης  Πάφου, Δήμο Πάφου) να της γνωστοποιήσουν – αν και εφόσον έχει εκδοθεί – το πόρισμα της ογκομέτρησης  που διενήργησαν οι εποπτικές αρχές την περίοδο 16-17 Μαρτίου 2016.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται, επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση,  ότι έλεγχος που πραγματοποίησε ανεξάρτητο συνεργείο με εντολή της Κοινοπραξίας την ίδια περίοδο και με τα ίδια σημεία αναφοράς,  δεν ανέδειξε κάποια τεχνική ή επιχειρησιακή παρατυπία.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική μελέτη που διενεργήθηκε από εξειδικευμένο επιστήμονα και βασίστηκε στις μετρήσεις του ανεξάρτητου συνεργείου, κατέδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ποσότητας απορριμμάτων που βρίσκεται ενταφιασμένη στο ΧΥΤΑ και ότι αυτή συμπίπτει με τις ποσότητες που από την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ έως σήμερα, ζυγίσθηκαν και τιμολογήθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης,καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ