20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Την άγκυρα στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου ντύνουν με σμιλί Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες [φωτο]

Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες ντύνουν την άγκυρα στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου με εργόχειρα δικοινοτικής πρωτοβουλίας. 


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Πάφος 2017 που αποσκοπεί στην ανάπτυξη δράσεων δικοινοτικού χαρακτήρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη συνοικία του Μουττάλου αλλά θα εξαπλωθεί σε όλη την Πάφο αλλά και στις κατεχόμενες περιοχές.

Μία από τις δράσεις που αναπτύσσονται από την συγκεκριμένη ομάδα έχει τίτλο  piece to piece το οποίο παραπέμπει σε δικοινοτική πρωτοβουλία για την ειρήνη.

Η πρωτοτυπία αυτής της δράσης έγκειται στο γεγονός ότι υλοποιείται με κομμάτια που φτιάχνονται με σμιλί από Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες.

Σε πρώτη φάση θα ντύσουν με πλεκτά την άγκυρα που βρίσκεται μπροστά από τα κτίρια της Αρχής Λιμένων στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η Άννα Τσιέλεπου εκ των διοργανωτών ανέφερε πως η δικοινοτική αυτή δράση πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση. Ιδιαίτερα ανέφερε οι Τουρκοκύπριες από τα μεικτά χωριά της Πάφου επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον.

Η κ. Τσιέλεπου σημείωσε πως η επόμενη δράση θα είναι εντός της πόλης όπου θα ντυθούν με σμιλί δένδρα και παιδικές χαρές.

Επιπρόσθετα το 2017  θα ντυθούν τα δύο θρησκευτικά σύμβολα τα οποία βρίσκονται στον Μούτταλο, ο Μιναρές και η Αγία Σοφία.

Σημειώνεται ότι η πρώτη δράση της ομάδας piece to piece θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 18:00 μέχρι 20:00 το απόγευμα.Τις τελευταίες μέρες τα μέλη της ομάδας εργάζονται εντατικά για να ενώσουν τα κομμάτια.

[φωτογραφία απο εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ]
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ