18.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Τεχνόπολις 20: Ρεσιτάλ πιάνου με το ντουέτο Elina Linchevskaya και Zbynek Maruska

 

ριν την προγραμματισμένη περιοδεία τους στη Ρωσία οι πιανίστες Elina Linchevskaya  από τη Ρωσία και Zbynek Maruska από τη Τσεχία, θα εμφανιστούν για μια μόνο συναυλία στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 ώρα 8μ.μ. To πιανιστικό ντούο   θα ερμηνεύσει έργα των Mozart, Brahms, Tchaikovsky και Dvorak.

Είσοδος: €10                                 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Οι δύο καλλιτέχνες, Elina Linchevskaya και Zbynek Maruska, με καταγωγή από τη  Ρωσία και Τσεχία αντίστοιχα, ανήκουν στην ίδια γενιά πιανιστών που γαλουχήθηκε μέσα σε μια πειθαρχημένη και αξιοζήλευτα συγκροτημένη  μουσική παιδεία  που παραδοσιακά προσέφερε η χώρα τους.

Οι σπουδές τους στη Μουσική Ακαδημία Πράγας, στη Ρωσική Ακαδημία Μουσικής Μόσχας και στο Τσαϊκόφσκι Κονσερβατόριο Μόσχας, τους παρείχαν τα εχέγγυα για την ανάπτυξη μιας σημαντικής συναυλιακής δραστηριότητας ως σολίστ, είτε με ατομικά ρεσιτάλ, είτε συμπράττοντας με ορχήστρες, όπως την Prague Symphony Orchestra, Plzenska  Filharmonie  και με αξιόλογα σύνολα μουσικής δωματίου όπως το Mozart Quintet της Πράγας.

Τα κοινά  σημεία της καλλιτεχνικής τους πορείας και ιδιοσυγκρασίας αποτέλεσαν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας γόνιμης, στενής συνεργασίας, ενός πιανιστικού ντουέτου που σκοπό έχει να αναδείξει την εκφραστική και ηχητική πληρότητα του πιάνου και παράλληλα να προσφέρει τη δυνατότητα στο φιλόμουσο  κοινό να απολαύσει αξιόλογες μουσικές καταθέσεις.

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756–1791) 

Sonata in B-flat Major, K.358

Allegro

Adagio

Molto presto

JOHANNES BRAHMS (1833 – 1897)               

Waltzer Op. 39, selection

ANTONIN DVOŘAK (1841 – 1904)

Slavonic Dances No 10, 8

PYOTR ILYICH TCHAIKOVSKY (1840 – 1893)

Valse and Adagio from Sleeping Beauty

The Nutcracker Suite, Op. 71a (arr. Eduard Langer)

Miniature Overture

March

Dance of the Sugar Plum Fairy

Russian Dance /Trepak

Arabian Dance

Chinese Dance

Dance of the Reed Flutes

Waltz of the Flowers

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ