18.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Τα παιδία παίζει…

Του Γιώργου Σαξατέ

Είναι τουλάχιστον ύποπτη η κίνηση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου την οποία ενέκρινε και το Υπουργικό Συμβούλιο για αναβολή των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και είναι ύποπτη γιατί επικαλείται το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης για να αναβάλει τις εκλογές οι οποίες σαφέστατα δεν προδικάζουν θετικά αποτελέσματα για το κόμμα του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Και προσέξτε δεν προτείνει κάποια αναβολή δύο, τριών μηνών, αλλά δυόμιση χρόνων παρακαλώ, για να ολοκληρωθεί λέει η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μια μεταρρύθμιση για την οποία είχε υποβάλει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο το ΑΚΕΛ επί Χριστόφια και την οποία καταψήφισε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, μια μεταρρύθμιση για την οποία στη συνέχεια είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να ολοκληρώσει εάν το επιθυμούσε.

Εκτός όμως αυτών τα οποία κάθε ένας μπορεί να φανταστεί, η κίνηση αυτή πλησιάζει τη φαιδρότητα, αφού ξαφνικά και μόλις μια εβδομάδα πριν την προκήρυξη των εκλογών, έρχεται ο ίδιος ο Υπουργός που έχει καθήκον να τις προκηρύξει να ζητήσει την αναβολή τους.

Μια κίνηση που δείχνει αν μη τι άλλο προχειρότητα, κυρίως για το χρονικό σημείο, αλλά και για τη δικαιολογία που επικαλέστηκε και αφορά τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εάν τώρα συντρέχουν άλλοι λόγοι για αναβολή των εκλογών που ορισμένοι συνδέουν με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού τότε οφείλουν να  ενημερώσουν το λαό.

Η Κυβέρνηση είχε όλο το χρονικό περιθώριο για να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση και με αυτή την αναβολή των εκλογών, το αποτέλεσμα θα είναι πιθανότατα να καθυστερήσει κι άλλο τη μεταρρύθμιση.

Επαναλαμβάνουμε ότι εάν πρόκειται για άλλους λόγους τότε ο κ. Χάσικος και το Υπουργικό Συμβούλιο που ενέκρινε την πρότασή του είναι εκτεθειμένοι, γιατί δεν λένε την καθαρή αλήθεια στους πολίτες.

Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσουν τους λόγους που ζητούν την αναβολή εμείς έχουμε δικαίωμα να υποψιαζόμαστε, ότι η αναβολή των εκλογών βολεύει το κυβερνών κόμμα που είδε τα ποσοστά του να μειώνονται στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και να χάνει τη δυνατότητα τοπικών συμμαχιών που είχε το 2011, που του επέτρεψε να εκλέξει τους περισσότερους δημάρχους και να διαθέτει μεγάλο αριθμό δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Μήπως λοιπόν το κυβερνών κόμμα, βλέπει να χάνει και στις τοπικές εκλογές και επιθυμεί να τις αναβάλει;

Στο χέρι τους είναι να πείσουν τη βουλή ότι τα κίνητρα τους δεν είναι  μικροκομματικά.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ