21.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ: Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Πάφου

Ως ειδησεογραφική ιστοσελίδα κατά καιρούς ασχοληθήκαμε αρκετά με ζητήματα που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου κι αναδείξαμε προβλήματα λειτουργίας, κακές συμπεριφορές αλλά και  ευτράπελα που συμβαίνουν στο δημόσιο νοσηλευτήριο.

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάζουμε και τα θετικά πράγματα που συμβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όσα μπορούμε να μάθουμε τουλάχιστον, τα οποία όχι μόνο ανεβάζουν ψηλότερα τον πήχη της προσφερόμενης υγείας αλλά επιβραβεύουν το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό για τη σκληρή δουλεία που κάνει με ζήλο και αυταπάρνηση.

Κόντρα λοιπόν στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια της χώρας μας, πρόσφατα η χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου πρωτοστάτησε πετυχαίνοντας επιτυχώς προχωρημένες λαπαροσκοπικές και όχι μόνο επεμβάσεις. Πρόκειται για επεμβάσεις οι οποίες  απαιτούν συγκεκριμένη εξειδίκευση και ως επί το πλείστον οι ασθενείς τις αναζητούν σε μεγάλα ιατρικά κέντρα, συνήθως του εξωτερικού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η τελευταία επέμβαση αφορούσε, όπως έχουμε πληροφορηθεί, λαπαροσκοπική περιφερική γαστρεκτομή και αποκατάσταση της συνέχειας του πεπτικού συστήματος. Η επέμβαση διενεργήθηκε σε γυναίκα ασθενή ηλικίας 74 ετών με ένα σπάνιο σύνδρομο.

Επεμβάσεις προχωρημένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο Γεν. Νοσοκομείο Πάφου

Οι πληροφορίες του PafosPress κάνουν λόγο για ασθενή με την πάθηση αυτή η οποία μάλιστα παρουσίαζε συνεχή αιμορραγία από το στομάχι κάτι που δημιουργούσε σοβαρό κίνδυνο ακόμη και για τη ίδια της τη ζωή αναγκάζοντας τους γιατρούς να την υποβάλλουν σε συχνές μεταγγίσεις.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε αρχικά από την γαστρεντερολόγο του νοσοκομείου Δρ. Δημητρίου  όμως ακολούθως υποτροπίασε γεγονός που επέβαλε τη επείγουσα διενέργεια χειρουργικής επέμβασης για την αντιμετώπιση του περιστατικού κάτι που όπως προαναφέραμε έγινε λαπαροσκοπικά με απόλυτη επιτυχία.

Τι είπε ο γιατρός στο PafosPress;

Μιλώντας στο PafosPress ο χειρουργός του Νοσοκομείου Πάφου Δρ. Χρίστος Γεωργιάδης που διενήργησε την πιο πάνω επέμβαση, μας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη λαπαροσκοπική επέμβαση είναι μια λίαν απαιτητική επέμβαση, όπως την χαρακτήρισε, η οποία θεωρείται ακόμη καινοτόμα καθώς μόλις την τελευταία 15ετία άρχισε να εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης έχοντας στόχο να μειώσει τη σχετιζόμενη με αυτή θνητότητα και νοσηρότητα.

Η διενέργεια της με αυτή την τεχνική, συμπλήρωσε, βοηθά τα μέγιστα στην ανάρρωση του ασθενούς αφού αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής (μικρές οπές αντί τομής με επακόλουθο λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, γρηγορότερη κινητοποίηση του ασθενούς, μικρότερη πιθανότητα παραλυτικού ειλεού, λιγότερες λοιμώξεις τραύματος, μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο, γρηγορότερη επάνοδος στις συνήθεις δραστηριότητες).

Χαρακτηριστικά, υπογράμμισε, η ασθενής την επομένη του χειρουργείου ήταν σε θέση να πίνει υγρά και την 3η μετεγχειρητική ημέρα βρισκόταν σε κανονική δίαιτα. Έλαβε δε εξιτήριο την 4η μετεγχειρητική ημέρα.

Λαπαροσκοπική περιφερική γαστρεκτομή και αποκατάσταση κατά Billroth II η τελευταία μεγάλη επέμβαση.

Πέρα από την πιο πάνω επέμβαση, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, στο νοσοκομείο μας έχουν γίνει πλήθος άλλων προχωρημένων λαπαροσκοπικών επεμβάσεων όπως λαπαροσκοπική σπληνεκτομή, λαπαροσκοπική κολεκτομή και λαπαροσκοπική αποκατάσταση κηλών διαφόρων τύπων ενώ έχουν διενεργηθεί και πλήθος ανοικτών περίπλοκων επεμβάσεων κυρίως για κακοήθειες.

Δράττομαι της ευκαιρίας κατέληξε, να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ιδιαίτερα τους συναδέλφους μου στη χειρουργική κλινική, στο αναισθησιολογικό τμήμα, το προσωπικό του χειρουργείου καθώς και το προσωπικό της μονάδας εντατικής νοσηλείας και του χειρουργικού θαλάμου που υπήρξαν αρωγοί στην διενέργεια των πιο πάνω επεμβάσεων.

Απο μας ένα μεγάλο ΕΥΓΕ!!!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ