25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Τα επενδυτικά έργα της Πάφου στην συνάντηση ΚΕΒΕ και της Υπουργού Επενδύσεων της Αιγύπτου

Πολύ σημαντική και εποικοδομητική χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε σήμερα Σάββατο  με την Υπουργό Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου Sahar Nasr, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.



Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε  ότι στο πλαίσιο της συζήτησης παρουσιάστηκε το επιχειρηματικό πλαίσιο και τα κίνητρα που δίδει  η Αίγυπτος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε μάλιστα πως στην 20μελή αποστολή από την Αίγυπτο οι πλείστοι ήταν κρατικοί Ανώτεροι Λειτουργοί  και δόθηκαν λεπτομέρειες του επενδυτικού επιχειρηματικού πλαισίου καθώς και τα κίνητρα που δίδει η Αίγυπτος ενώ αντίστοιχη ενημέρωση συνέχισε, έγινε και από πλευράς της Κύπρου.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως στο πλαίσιο της συνάντησης ο ίδιος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την  Αιγύπτια Υπουργό αναφορικά με τα επενδυτικά έργα της Πάφου αλλά και του Συνδέσμου μεγάλων αναπτύξεων και προσκάλεσε , όπως ανέφερε, την Υπουργό δια μέσω των επιχειρηματιών της Αιγύπτου να συνεργαστούν για την υλοποίηση αυτών των έργων στην Κύπρο αλλά επίσης και την υλοποίηση αντίστοιχων έργων στην Αίγυπτο.

Επιπρόσθετα συνέχισε, συζητήθηκε το ενδεχόμενο σύνδεσης της Κύπρου με την Αίγυπτο ιδιαίτερα σύνδεσης του αεροδρομίου Πάφου με την Αίγυπτο καθώς και την ανάγκη να υπάρχει σύνδεση Κύπρου – Αιγύπτου από ναυτικής πλευράς.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου εκτίμησε πως από πλευράς της Αιγύπτου υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ενδιαφέρον, προσθέτοντας πως αυτό διαφαίνεται και από την σύσταση της επίσημης αποστολής που επισκέφτηκε την Κύπρο τόσο από πλευράς αριθμού όσο και από ποιότητα της αποστολής.

Λαμβανομένων υπόψη, και των ενεργειακών συνεργασιών που υπάρχουν μεταξύ της Κύπρου και Αιγύπτου δημιουργείται συνέχισε, μια επιχειρηματική ευκαιρία για συνεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανακοίνωσε επίσης πως τόσο το ΚΕΒΕ όσο και το ΕΒΕ προγραμματίζουν να οργανώσουν την εμπορική αποστολή στην Αίγυπτο λίαν συντόμως.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Δημητριάδης, είπε ότι όσον αφορά τα έργα της Πάφου και του Συνδέσμου Αναπτύξεων αυτά περιλαμβάνουν μεγάλα σύνθετα έργα στους τομείς των μαρίνων, των ξενοδοχείων και των τουριστικών χωριών, των Πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Πάρκων των Νοσοκομείων και των ιατρικών κέντρων και άλλους κλάδους παροχής υγείας.

Ακολούθως ο κ. Δημητριάδης είπε πως και ο κλάδος της ενέργειας υπόσχεται πολλά, λέγοντας ενδεικτικά ότι αναμένεται να προωθηθεί το θέμα των υδρογονανθράκων και σε μεταγενέστερο στάδιο μελετάται το ενδεχόμενο των συνεργασιών στα υποπροϊόντα των υδρογονανθράκων, όσον αφορά την Πάφο.

Σημειώνεται πως μέσα στα πλαίσια των επαφών Κύπρου και Αιγύπτου για θέματα τουρισμού, η Αιγυπτιακή  πλευρά είχε προσκαλέσει  Κυπριακή αντιπροσωπεία στο Κάιρο περί τα τέλη του Ιανουαρίου  για συζήτηση θεμάτων συνεργασίας  σε θέματα τουρισμού και κρουαζιέρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ