16.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Τί δείχνουν οι φωτογραφίες σας στα social media για την σχέση σας;

Όλοι έχουμε δει στα social media φωτογραφίες τρισευτυχισμένων ζευγαριών που απολαμβάνουν καθημερινές στιγμές ή τις διακοπές τους.  


 

Αν όμως ένα ζευγάρι ανεβάζει καθημερινά φωτογραφίες στα social media (από το Facebook και το Instagram μέχρι το Snapchat) τελικά πόσο ευτυχισμένο και αγαπημένο είναι;
Ζούμε σε μια εποχή που τα social media εχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, ωστόσο ειδικοί στα θέματα των σχέσεων λένε πως η συχνή παρουσία και προβολή ενός ζευγαριού στα social media αποτελεί ένδειξη πως η σχέση τους δεν έχει γερές βάσεις και πως έχει μεγάλες πιθανότητες να μην κρατήσει.
Και τα στατιστικά το επβεβαιώνουν αφού πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ, σε δείγμα ατόμων ηλικίας 18 έως 35 ετών, απέδειξε πως μεγάλο ποσοστό (άνω του 50%) των ζευγαριών, όπου ένας ή και οι δυο έσπευσαν να αλλάξουν την φωτογραφία του προφίλ τους και το status τους στα social media για να δείξουν πως είναι δεσμευμένοι μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες από τη στιγμή που άρχισαν να βγαίνουν μαζί, οδηγήθηκαν τελικά σε χωρισμό ύστερα από διάστημα μικρότερο του ενός έτους.
Οι ειδικοί ερμηνεύουν αυτή τη διαπίστωση με την θεωρία πως η υπερβολική δημοσιότητα ασκεί μία εξτρά πίεση στο ζευγάρι να αποδεικνύει διαρκώς πως είναι ευτυχισμένο και το κάνει να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν σε μία σχέση, αφού δεν αντιλαμβάνονται την αληθινή τους διάσταση και τα διογκώνουν.
Επίσης επισημαίνεται πως η απουσία ή η διακριτική παρουσία ενός ζευγαριού στα social media υποδηλώνει την ύπαρξη μιας πιο υγιής σχέσης που δεν χρειάζεται την επιβεβαίωση από τρίτους.

Η ταχύτητα σκοτώνει
Πηγή: mag.sigmalive.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ