20.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Σόφη Χαμπιαουρίδου:Την Κυριακή ψηφίζουμε και γυναίκες

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ο πιο άμεσος θεσμός εκτελεστικής εξουσίας στην Κύπρο αλλά και ιδιαίτερος χώρος άσκησης πολιτικής οφείλει να προάγει συνεχώς την ισότητα των φύλων. Η ένταξη του φύλου σε όλες τις διαστάσεις της πολιτικής είναι ουσιώδης παράγοντας της δημοκρατίας και μεταστροφής της σε ένα όλο και πιο ανθρωποκεντρικό μοντέλο.


της Σόφης Χαμπιαουρίδου

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτιμώ είναι το πρώτο και ίσως το ιδανικότερο επίπεδο για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική. Είναι το επίπεδο που έχει ολοένα και μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή. Στα πιο άμεσα και πιο κοντινά μας. Επιτρέπει περισσότερο από κάθε άλλο την ομαλότερη συνύπαρξη της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Είναι το κοντινότερο επίπεδο στις τοπικές κοινωνίες, γεγονός που διευκολύνει τη συμμετοχή στα κοινά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αλήθεια μπορέσαμε ποτέ να απαντήσουμε στο ερώτημα για το πόσο πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών;

Σωρεία ζητημάτων και προβλημάτων  τα οποία αφορούν την κοινωνική πτυχή της καθημερινότητάς μας μπορούν να προωθηθούν και να αναδειχθούν καλύτερα από τις γυναίκες.

Εξάλειψη της φτώχιας, στήριξη σε μονογονεϊκές οικογένειες, περιορισμός στις ανισότητες, καταπολέμηση στις αδικίες και τόσα πολλά μπορούν να βρουν το δρόμο προς την επίλυσή τους μέσα από πιο ευαίσθητες προσεγγίσεις που οι γυναίκες, είναι και στη φύση τους, να προωθήσουν.

Τα βαθιά νερά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χρειάζονται περισσότερα σωσίβια για να δημιουργήσουν ένα θεσμό πιο κοινωνικό, πιο ευαίσθητο και κυρίως πιο ανθρωποκεντρικό.

Σήμερα οι γυναίκες είμαστε έτοιμες να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες, φτάνει να μας εμπιστευτείτε.  Γι’ αυτό όταν την Κυριακή θα κάνετε τις επιλογές σας μην ξεχάσετε να επιλέξετε και κάποιες γυναίκες, δυναμικές, άξιες και αποφασισμένες να προσφέρουν.

Καλή ψήφο σε όλους!

*Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

ΕΔΕΚ Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ