24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Πάφος 2017

Αυτή την βδομάδα, από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017:

10-30 Μαΐου  2017

Χάνι του Ιμπραήμ

Η ταχύτητα σκοτώνει

16-19:00

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εγκαίνια Τετάρτη 10 Μαΐου 19:00

 

Το Μεγάλο Μωσαϊκό

Αξιοποιώντας ηχογραφημένες αφηγήσεις προσωπικών ιστοριών από ανθρώπους όλων των κοινωνικών ομάδων της Πάφου, μια ομάδα από καλλιτέχνες συνεργάζονται για μια έκθεση που αποπειράται να παρουσιάσει την Πάφο ως ένα Μεγάλο Μωσαϊκό προσώπων. Την έκθεση θα πλαισιώσουν διάφορες δράσεις σχετικές με την κεντρική ιδέα του πρότζεκτ καθώς επίσης και η έκδοση ενός καταλόγου.

Συμμετέχουν: Κλίτσα Αντωνίου, Alexandre Gautier, το εργαστήρι του Dominique Gauthier από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, Στέλιος Ιλσούκ, Κώστα Μακρινός, Γιάννος Οικονόμου, Χρήστος Πανάγος, Γιάννης Σακέλλης, Vincent Rioux,  Γιούλα Χατζηγεωργίου, Μάριος Φυλακτού και Πάρης Χριστοδούλου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Τετάρτη  10 ΜΑΙΟΥ 2017

Εκκίνηση: Πλατεία Κέννεντυ/ 17:00 Τερματισμός: θερινό Αττικό/18:00

Κοινωνική Συμμετοχή / ΧΟΡΟΣ

Let’s Move 

O διάσημος αυστριακός καλλιτέχνης Willi Dorner με τους συνεργάτες του δημιουργεί ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον  διαδραστικό δρώμενο που αφορά σχηματισμούς σωμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης. Σκοπός της δράσης είναι η εμπλοκή τόσο της κοινωνίας όσο και των επισκεπτών της με στόχο την περιδιάβαση της πόλης μέσα από μια πρωτότυπη διαδρομή. Οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν μια πορεία στο κέντρο όπου 20 άτομα που επιλέχθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από την Esther Steinkogler της ομάδας του Willi Dorner θα βρίσκονται τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία,  περιμένοντας να τους ανακαλύψουν. Η τρίτη δράση του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αυστριακής Πρεσβείας και του Συνδέσμου Χορού Dance Culture Pafos.Η εκδήλωση αυτή έγινε εφικτή με τη συμβολή του INTPA – INTERNATIONAL NET FOR DANCE AND PERFORMANCE AUSTRIA του Tanzquartier Wien, από τα ταμέια της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας της Αυστρίας (BKA) και του Αυστριακού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Ευρώπης, Ενσωμάτωσης και Εξωτερικών Υποθέσεων (BMEIA).

Είσοδος ελεύθερη

 

Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Οικία του Αιώνα

20:30

ΘΕΑΤΡΟ

Λυσιστράτη

Μια διεθνής παραγωγή της Αριστοφανικής κωμωδίας, με 12 νέες ηθοποιούς από την Κύπρο, τη Βραζιλία και τη Νιγηρία. Η ιδιαιτερότητα της καταγωγής των ηθοποιών τούς καθιστά φορείς βιωμάτων ευρύτερων και, ταυτόχρονα, προσωπικών, επενδυμένων με τα πολιτιστικά ιδιώματα κάθε χώρας. Η παράσταση λειτουργεί και ως διάλογος ανάμεσα στην Αφρική, τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη, υπό τους ήχους ενός τετραμελούς μουσικού σχήματος (Judith Duscha, Raissa Nikola Mehner, Marina Saussele, Johanna Schneider) σε σύνθεση και μουσική διεύθυνση Axel Lindner. Σκηνοθεσία Brian Michaels.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Vitoria Carine da Silva, Clara Pereira Cury, Thais Rossi de Souza και Ana Carolina Silva (Βραζιλία) οι Oya Akin, Νάγια Αναστασιάδου , Έλενα Καλλινίκου και Sila Tüfekcioğlu(Κύπρος) οι Jennifer Ijeoma Agabata, Eseosa Eguamwense, Gloria Akpevweoghene Oghenejakpo και Aishat Agbeke Onitiri (Νιγηρία)

Σχεδιασμός φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου, Σκηνικά, κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά.

*Η παράσταση  είναι στην Αγγλική γλώσσα με κείμενα  στα Ελληνικά και Τούρκικα.

Με την υποστήριξη και συνεργασία  του πανεπιστημίου Folkwang της Γερμανίας.

Εισιτήρια: 10€

 

Κυριακή 14 Μαΐου 2017  11:00

Κοινότητα Αντρολίκου

Δευτ. 8 – Κυρ. 14 Μαΐου Εργαστήρι Κεραμικής

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 

Aκamas Project– Εργαστήρι Πειραματικής Κεραμικής

Η ιδιαίτερη γεωλογία του Ακάμα, γίνεται  αιτία να συναντηθούν στην Αντρολίκου έξι καλλιτέχνες της κεραμικής Τέχνης από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μάλτα  για να δημιουργήσουν  πηλούς και επιχρίσματα,  και να κατασκευάσουν αγγεία στον παραδοσιακό τροχό και ειδώλια-μικρογλυπτά, εμπνευσμένα από την αρχαία αγγειοπλαστική. Στο ανοιχτό για το κοινό εργαστήρι συμμετέχουν οι κεραμίστες Βάσος Δημητρίου, Γιώργος Γεωργιάδης, Semral Oztan και Hasan işık özgöçmen (Κύπρος), ο γλύπτης-κεραμίστας Charles Sammut  (Μάλτα) και ο κεραμίστας Τάκης Παπαζαφειρόπουλος (Ελλάδα),   μεταφέροντας ο καθένας την ιστορία, την παράδοση και την τέχνη του τόπου του. Στόχος τους, ένα κοινό ταξίδι αναζήτησης σε αρχαίες, παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές, φόρμες και υλικά.

Την παρουσίαση  στις 14 Μαΐου θα ακολουθήσει διάλεξη της Δρος Δήμητρας Παπανικόλα- Μπακιρτζή,  στο σχολείο της κοινότητας, με θέμα:  «Η Μεσαιωνική Εφυαλωμένη Κεραμική της Πάφου»

Με την συνεργασία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αντρολίκου.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Μεσαιωνική Αγρέπαυλη

20:00 Παρουσίαση έργου

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 

Σημάδια στο Χρόνο και Τόπο

Ο Οργανισμός Τέχνης Art de Fact στο πνεύμα του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού, δημιούργησε εγκαταστάσεις που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους συγκροτώντας ένα Ανοικτό Μουσείο και μια παρακαταθήκη της χρονιάς της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στην Πάφο. Επιπλέον η συσχέτιση τοπίου και έργου ενεργοποιεί ευρύτερες νοηματικές συνάψεις και εμπλουτίζει την αντίληψη επισκεπτών και κατοίκων τόσο για τους χώρους όσο και για τα έργα τέχνης από τους  καλλιτέχνες Ανδρέα Μακαρίου, Γιώτα Ιωαννίδου, Ανδρέα Παρασκευά, Χάρη Πασπαλλή Δημήτρη Μακαρίου και Umit Inatci.  Το έργο στην πορεία υλοποίησης του έχει καταγραφεί  και τα  έργα, που ήδη βρίσκονται στους δημόσιους χώρους, θα παρουσιαστούν από τους δημιουργούς τους σε μια δημόσια παρουσίαση.

Είσοδος ελεύθερη

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ