19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες και επανεκλεγέντες! Και τώρα τι ακολουθεί;

του Αντρέα Ευριπίδου

Πρόεδρος Π.Ο.Β.Ε.Κ. Πάφου

Οι εκλογές τελείωσαν και όσοι από το εκλογικό σώμα το θέλησαν εξέφρασαν τις προτιμήσεις τους μέσα από την ψήφο τους. Τα αποτελέσματα έγιναν, τουλάχιστον φραστικά, σεβαστά από όλους. Όλοι συγχαρήκαμε, ως οφείλαμε άλλωστε, τους νικητές.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Και τώρα, που ο κορνιαχτός των προεκλογικών θα , των θέσεων (όπου υπήρξαν), των αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων (τις πλείστες φορές) και των διαστρεβλώσεων. Στη σκέψη όλων  εμάς που θέλουμε να χαρακτηριζόμαστε «Ενεργοί Πολίτες» γεννάται ένα μεγάλο και πολύπλευρο ερώτημα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ;  Πώς οι εκλεγμένοι Δημοτικοί μας Άρχοντες θα διαχειριστούν την «επόμενη μέρα» και την επιτυχία της εκλογής  τους για το καλό των Δημοτών;

Οι Δήμαρχοι έχουν εκλεγεί βάσει ενός συγκεκριμένου προγράμματος και η υλοποίηση του θα αποτελέσει τον βασικό πυλώνα στην αξιολόγηση τους, σαν επιτυχημένους ή αποτυχημένους, στο τέλος της πενταετίας που θα ηγούνται του έκαστου Δημοτικού Συμβουλίου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αφετέρου, πέτυχαν την εκλογή τους σαν θεματοφύλακες συγκεκριμένων Αρχών και για να διαφυλάξουν την ανάπτυξη στους Δήμους που εκλέγηκαν.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι η αρχική μέριμνα όλων τους θα πρέπει να είναι η αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και ο καταρτισμός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων επίτευξης των στόχων που θα τεθούν. Πάντα με πρωταρχικό γνώμονα την εκτέλεση του προγράμματος του Δημάρχου που έτυχε έγκρισης από την πλειοψηφία των Δημοτών, με την εκλογή ή επανεκλογή του.

Μια πρώτη, και καθοριστική για τη συνέχεια, εικόνα θα έχουμε από τις πρώτες συνεδρίες και ειδικότερα από την εκλογή Αντιδημάρχου και τον καταρτισμό των Δημοτικών Επιτροπών. Η στάση που θα τηρήσουν οι Δημοτικές Ομάδες και οι μεμονωμένοι και ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα καταδείξουν σε μεγάλο βαθμό τη σοβαρότητα που θα επιδείξουν στην αντιμετώπισει μειζόνων θεμάτων του Δήμου. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ την μείωση της Αξίας του οποιουδήποτε  αλλά υπάρχουν ορισμένες αρχές που κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να πρυτανεύσουν.

Ειδικότερα όσον αφορά τον Αντιδήμαρχο θα πρέπει να είναι άτομο με προγενέστερη πείρα στο Δ.Σ. , γνωστής των προβλημάτων και διαδικασιών – η παρουσία και συμπεριφορά  του να αποτελεί καταλύτη συναντίληψης και ενότητας μεταξύ των Δημοτικών Ομάδων και Συμβούλων – να αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ αυτών και  του Δημάρχου.

Βασικά τα ίδια ισχύουν και για όσους αναλάβουν να προΐστανται των Δημοτικών Επιτροπών  που η στελέχωση τους θα πρέπει να γίνει με άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις. Περεταίρω αυτοί πρώτοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν την συνεργασία με ομάδες πωλιτών που θα μεταφέρουν τις απόψεις τους στο Δ. Σ. .

Είτε σαν άμεσα ενδιαφερόμενοι είτε σαν οι καλύτεροι και αρτιότεροι γνώστες των όσων αφορούν σφαιρική γνώση των πλείστων προβλημάτων που απασχολούν τους Δήμους, δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τους επαγγελματικούς συνδέσμους που στεγάζονται στη Γ. Σ. ΠΟΒΕΚ. Γι’ αυτό και θέτουμε τις υπηρεσίες μας στη διάθεση των Δημοτικών μας Αρχόντων για να οδηγήσουμε την Πάφο στην ολότητα της σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ