19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Στο κελί για 8 μέρες η 35χρονη που φέρεται να εξαπατούσε Παφίτες και όχι μόνο αποσπώντας τους χρήματα με ψευδείς παραστάσεις

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον 35χρονης στην  σύλληψη της οποίας προχώρησε η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων  σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση  απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. 

Η 35χρονη που κατάγεται από τη Λευκωσία ,σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να απέσπασε σε διαφορετικές περιπτώσεις το χρηματικό ποσό ύψους περίπου 50 χιλιάδων ευρώ, με τη δικαιολογία ότι θα μεσολαβούσε για αγορά οχημάτων τρακτέρ, ενώ θα διευθετούσε και ταξίδια στο εξωτερικό.

Σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης που υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου Κυριάκος Περικλέους τα αδικήματα διαπράχθηκαν  σε διάφορες περιπτώσεις κατά την περίοδο Δεκέμβριο 2015 με Ιούνιο 2016. Μετά μάλιστα από μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία εναντίον της 35χρονης αυτή συνελήφθη χθες στις 12:30.

Όπως αναφέρθηκε από τον εξεταστή της υπόθεσης η  35χρονη φέρεται να παρουσιαζόταν ψευδώς ως υπεύθυνη Ναυτιλιακής εταιρείας με έδρα τη Λευκωσία που όπως διαφάνηκε είναι ανύπαρκτη και απέσπασε 1600 ευρώ από ένα 24χρονο, 1.789 ευρώ από ένα 29χρονο, από μια 24χρονη 840 ευρώ, από ένα 32χρονο από την Πάφο 840 ευρώ, από ένα 25χρονο από την Πάφο 1950 ευρώ με σκοπό να  τους προσλάβει, όπως δεσμεύτηκε, ως φρουρούς ασφαλείας στην εταιρεία της .

Τα πιο πάνω χρηματικά ποσά δόθηκαν στην ύποπτη για να τους εξασφαλίσει άδεια φρουρού ασφαλείας και για την συμμετοχή τους σε εξειδικευμένο σεμινάριο για φρουρούς ασφαλείας το οποίο θα διεξαγόταν στην Ελλάδα όπως τους ανέφερε.

Επιπρόσθετα φέρεται να απέσπασε και άλλο το χρηματικό ποσό των 1378 ευρώ από 42χρονη με σκοπό την κράτηση τριών καμπίνων σε κρουαζιερόπλοιο αφού όπως επικαλέστηκε η εταιρεία της συνεργαζόταν με την εταιρεία  που διέθετε κρουαζιερόπλοια.

Επίσης από 7ο πρόσωπο 45χρονο από την Πάφο εξασφάλισε το ποσό των 2000 ευρώ και από 38χρονο 1800 ευρώ, καθώς και από έναν 50χρονο το ποσό των  1500 ευρώ με σκοπό να τους εισάγει από το εξωτερικό ένα γεωργικό τρακτέρ συγκεκριμένης μάρκας.

Ακόμη από  έναν 52χρονο εξασφάλισε το ποσό των  23.400 ευρώ με σκοπό να του εισάγει από το εξωτερικό τέσσερα διπλοκάμπινα οχήματα συγκεκριμένης μάρκας και ακόμη από έναν 50χρονο από την Πάφο εξασφάλισε το ποσό των  13.700 ευρώ με σκοπό να του εισάγει μπαταρίες αυτοκινήτων .
Από τις εξετάσεις  της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει το όνομα της συγκεκριμένης Ναυτιλιακής εταιρείας .

Σημειώνεται ότι η  35χρονη  συνελήφθη αρχικά στο ΤΑΕ Λεμεσού και ακολούθως μεταφέρθηκε στο ΤΑΕ Πάφου το οποίο εξετάζει την υπόθεση .
Για την ίδια υπόθεση η 35χρονη τελούσε υπό τετραήμερη κράτηση στην Λεμεσό όταν είχε εξαπατήσει  πρόσωπα στην Λεμεσό με σκοπό να τους βρει δουλειά ασφαλείας στο Λιμάνι και να τους στείλει σεμινάρια στην Ελλάδα.

Τελευταία στιγμή όμως τους τα ακύρωνε επικαλούμενη ασθένεια του παιδιού της.

Η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από την δημόσιο κατήγορο Ευαγγελία Μανώλη  αναφέρθηκε στο μεγάλο ανακριτικό έργο που υπολείπεται για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης αλλά και στην πιθανότητα επηρεασμού μαρτύρων με τη τυχόν απόλυση της ύποπτης.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης έφερε ένσταση στο αίτημα προσωποκράτησης της πελάτισσας του και ακολούθως αναφέρθηκε σε πανομοιότυπη υπόθεση του 1992, κατά την οποία η ύποπτη προσπάθησε να διευθετήσει τα παράπονα των παραπονούμενων .

Ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίστηκε επίσης πως το αίτημα της αστυνομίας για 8ήμερη προσωποκράτηση , εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς.

Το δικαστήριο ωστόσο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτηση της ύποπτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ