22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Στον αέρα το Μαρκίδειο: Το κράτος υιοθετεί την ιεραρχική προσφυγή του διαχειριστή των τεμαχίων

Τα πάνω κάτω έρχονται σε ότι αφορά την εξέλιξη των εργασιών στο Μαρκίδειο Θέατρο μετά την ομόφωνη απόφαση της τριϋπουργικής επιτροπής στην ιεραρχική προσφυγή την οποία κατέθεσε ο κύριος Πόλυς Πατατός εναντίον της απόφασης του Κηδεμόνα Διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών σε σχέση με τον τερματισμό της σύμβασης μίσθωσης μέρους των τουρκοκυπριακών τεμαχίων τα οποία γειτνιάζουν με το Μαρκίδειο Θέατρο και στα οποία εδώ και δεκαετίες λειτουργεί οικογενειακή επιχείρηση κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων. 

Η τριϋπουργική επιτροπή η οποία αποτελείτο από τους υπουργούς, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκο Κουγιάλη, συνεδρίασε στις 2 Μαρτίου και αποφάνθηκε πως δέχεται την ιεραρχική προσφυγή του διαχειριστή των τουρκοκυπριακών τεμαχίων και κάλεσε τον κηδεμόνα Διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών να επανεξετάσει το θέμα. 

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά το κράτος αποδέχεται,, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι ο τερματισμός της συμφωνίας ήταν παράνομος και κάλεσε τον Κηδεμόνα Διαχείρισης τ/κ περιουσιών να επανεξετάσει το θέμα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι τρεις υπουργοί θεωρούν στην απόφασή τους πως η Επαρχιακή Διοίκηση καθυστέρησε στη διαδικασία τερματισμού της συμφωνίας αφού ειδοποίησε τους διαχειριστές των τεμαχίων στις 25 Μαΐου του 2015 ότι αυτή έληξε πέντε ολόκληρους μήνες πριν, δηλαδή τέλος του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τη συμφωνία η σύμβαση ανανεώνεται από χρόνο σε χρόνο εκτός αν ένας από τα δύο μέρη ενημερώσει δυο μήνες νωρίτερα ότι δεν επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας.

Με την εξέλιξη αυτή ουσιαστικά δικαιώνεται η εταιρεία Καλιμάρμαρο η οποία προσέφυγε ιεραρχικά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες μας, ότι οι επηρεαζόμενοι ακόμη και σήμερα μετά την εξέλιξη αυτή αλλά και τα όσα έγιναν το Καλοκαίρι στον περιβάλλοντα χώρο της επιχείρησης αναμένουν το Δήμο Πάφου να προχωρήσουν σε διάλογο μαζί του για μια αμοιβαία αποδεκτά διευθέτηση οι οποία να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Μάλιστα όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από την επιστολή που ακολουθεί ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, Καλλής και Καλλής Δ.Ε.Π.Ε. απέστειλε σχετική επιστολή προς το Δήμο Πάφου, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Σύμβουλους από τις 11 Ιανουαρίου 2016 ζητώντας συνάντηση χωρίς ωστόσο να λάβει ακόμη καμία απάντηση ή να υπάρχει καμία αντίδραση από τον οποιοδήποτε για το θέμα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έρχεται να προστεθεί ως ένα επιπλέον “αγκάθι” στο πρόβλημα ανάπλασης του Μαρκίδειου Θεάτρου για το οποίο ακυρώθηκε η πρώτη εταιρεία με τη χαμηλότερη προσφορά ενώ η τρίτη εταιρεία προσέφυγε εναντίον της απόφασης για να καταχωρηθεί το έργο στη δεύτερη πιο χαμηλή με αποτέλεσμα κανείς να μη γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν θα μπορέσει να είναι έτοιμο το έργο, εσωτερικά ή εξωτερικά, μέχρι το 2017 για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ