22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Διαθέτει Πύργο του Αϊφελ με γιγάντια Disco μπάλα και ιδιωτικό λούνα παρκ [φωτος]

Μπορεί όταν ήμασταν παιδιά να ονειρευτήκαμε ένα τέτοιο σπίτι. Μεγάλο με πισίνα, με δικό μας προσωπικό παιδότοπο και ένα ιδιωτικό λούνα παρκ το οποίο εκτός απο τα πελωρίων διαστάσεων αγάλματα των Ελλήνων θεών (διακρίναμε τουλάχιστον ένα του Ποσειδώνα με τρίαινα πέραν των 2,5μέτρων) να διαθέτει μια γιγάντια disco μπάλα και ακόμη ένα μικρό ομοίωμα του Πύργου του Άϊφελ ύψους περίπου τριάντα μέτρων. 


 

Το πιο μαγικό απ’ όλα αυτά δεν είναι άλλο απο το ότι η πιο πάνω περιγραφή δεν είναι αποκύημα μιας παιδικής φαντασίας ή μια προχωρημένη αποτύπωση του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν αλλά μια σουρεαλιστική πραγματικότητα η οποία μάλιστα τη νύχτα φωτίζεται και αποτελεί μια φαντασμαγορική ατραξιόν για τους περαστικούς οι οποίοι δειλά δειλά άρχισαν να σπεύδουν για να τη φωτογραφήσουν κιόλας.

Το σπίτι που μόλις περιγράψαμε βρίσκεται στην Πάφο. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στην Τάλα σε ένα εντυπωσιακό υψομετρικό σημείο με θέα την πανέμορφη Πάφο και τα περίχωρα της.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Απο μακριά μπορεί κανείς να διακρίνει τον μεγάλο σε ύψος πύργο που όταν κοντέψεις μπορείς να διαπιστώσεις ότι είναι ένα ομοίωμα του παριζιάνικου Πύργου του Αϊφελ βγαλμένο μέσα απο τα παραμύθια της Ντίσνεϋλαντ αφού στην κορυφή του διαθέτει μια γιγάντια ντίσκο μπάλα η οποία έχει διάμετρο πέραν των τριών μέτρων.

Το σπίτι σύμφωνα με τους ντόπιους ανήκει σε ένα Ρώσο ενώ όπως ήταν φυσικό άρχισαν σιγά σιγά να δημιουργούνται διάφοροι αστικοί μύθοι σε σχέση με την ύπαρξή του οι οποίοι θέλουν τον ιδιοκτήτη του να είναι ζάμπλουτος ολιγάρχης, να είναι πολυεκατομμυριούχος που ζει πλέον μόνιμα στην Κύπρο, να είναι προσωπικός φίλος με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και πολλά άλλα τα οποία συντηρούν και ενισχύουν ολοένα και περισσότερο μια εικόνα μυστηρίου γύρω απο όλο αυτό.

Το μόνο σίγουρο που μπορούμε να πούμε με ασφάλεια είναι ότι στην Τάλα πλέον αποτελεί αντικείμενο συζήτησης ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που άρχισαν να το επισκέπτονται απο τις γειτονικές περιοχές αφού αν παρατηρήσει κάποιος απο Χλώρακα, Κισσόνεργα, Πέγεια και Λέμπα το φωτισμένο με εναλλασόμενα φωσφορούχα χρώματα σπίτι τη νύκτα και ο Πύργος του δεσπόζουν σε ολόκληρο τον Μελισσόβουνο ελκύοντας σαν μαγνήτης την περιέργεια να πας να το δεις απο κοντά.

Μοναδικές εικόνες, στιγμές που σίγουρα ταξιδεύουν τον καθένα σε παραμυθένια μέρη, πιο παιδικά, πιο αθώα και πιο ευχάριστα.

Απολαύστε το βίντεο του PafosPress.com και μετά δείτε πιο κάτω και τις φωτογραφίες

IMG_01161 IMG_00991 IMG_01011 IMG_0114aq

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ