17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Σπάει ρεκόρ ο Μαραθώνιος στην Πάφο – 1300 Δρομείς από 32 διαφορετικές χώρες

18ο Logicom Cyprus Marathon MEGA EVENT!!!!    

Ο Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στο μεγάλο σύμβολο του Ελληνικού και Κυπριακού αθλητισμού, Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946. Υπήρξε Πανελληνιονίκης, Βαλκανιονίκης, νικητής στους Παγκύπριους αγώνες και έλαβε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες (Βερολίνο 1936Λονδίνο 1948). Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο Κύριος Δημήτρης Κυριακίδης, γιός του Στέλιου ο οποίος και θα τιμήσει τον πρώτο και την πρώτη Μαραθωνοδρόμο (όπως κάνει και στο Μαραθώνιο της Βοστώνης) με στεφάνι από ελιά του Μαραθώνα εμβαπτισμένο σε χρυσό. Παράλληλα θα λάβει μέρος και στον οικογενειακό δρόμο 5 χλμ.

Οι προετοιμασίες για τον αγώνα άρχισαν εδώ και ένα χρόνο, δηλαδή αμέσως μετά το 17ο Μαραθώνιο η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθώνιου εργάζεται πυρετωδώς για ολόκληρη τη χρονιά ούτως ώστε να διασφαλίσει μια εξαιρετική διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών. Η περσινή  εξαιρετική διοργάνωση του αγώνα καθώς και η έντονη προβολή της αθλητικής εκδήλωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Ιστοσελίδα, Facebook, Instagram, Twitter, Google ads, κλπ) έχουν συμβάλει στην αυξημένη ποσοτικά συμμετοχή αλλά και να αυξηθούν οι μετοχές του αγώνα στις συνειδήσεις των αθλητών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Φέτος  στην αφετηρία του φετινού 18ου Logicom Cyprus Marathon αναμένεται να παραταχθεί ο αριθμός ρεκόρ, των 1300 δρομέων, ενώ ανάμεσά τους θα βρίσκονται δρομείς με εξαιρετικές επιδόσεις, δρομείς που τρέχουν για την εμπειρία καθώς επίσης και δρομείς που τρέχουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Παράλληλα, θα λάβουν μέρος δρομείς από αρκετούς Συλλόγους Δρομέων της Κύπρου και του εξωτερικού.

Πέραν των 600 δρομέων προέρχονται από το εξωτερικό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δρομείς συνοδεύονται είτε από οικείους τους είτε από φίλους τους τότε στην Πάφο θα βρίσκονται πέραν των 1000 ξένων περιηγητών με αφορμή τον 18ο Logicom Cyprus Marathon.

Σημειώνεται δε ότι κατά την ημέρα του αγώνα, 120 άτομα θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, επανδρώνοντας νευραλγικά πόστα, για να εξασφαλιστεί η άρτια διοργάνωση του αγώνα.

CM8A7455

 

Χρήσιμα στοιχεία για τον αγώνα /διοργάνωση

  • Αποτελεί μεγάλη τιμή για μας το γεγονός ότι ο Logicom Cyprus Marathon είναι ο πρώτος

παγκόσμια Μαραθώνιος που είναι αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη. Επίσης από την θέση του Προέδρου του Σωματείου Δρομέων Πάφου ‘Στέλιος Κυριακίδης’ νοιώθω περήφανος για την τεράστια προσφορά του Στέλιου Κυριακίδη προς την ανθρωπότητα.

  • Οι εκδηλώσεις του Μαραθωνίου της Πάφου θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 5 Μαρτίου με την άφιξη στην Πάφο από τον Τύμβο του Μαραθώνα, της Φλόγας του Μαραθωνίου που αποτελεί σύμβολο παγκόσμιας ειρήνης. Ο επίσημος μεταφορέας της Φλόγας είναι ο ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) και ο Δήμος του Μαραθώνα. Ο επίσημος διοργανωτής των εκδηλώσεων για τη Φλόγα του Μαραθώνιου είναι ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017. Οι δρομείς του ‘Στέλιου Κυριακίδη’ έχουν αναλάβει την λαμπαδηδρομία ενώ η Κυρία Πάολα Χατζηλαμπρή θα έχει την ευθύνη των δύο τελετών στα Κούκλια και στο Κάστρο της Πάφου.
  • Ο Μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 07:30 από την Πέτρα του Ρωμιού και θα τερματίσει στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, ο Ημιμαραθώνιος (ώρα έναρξης 08:25) και τα 10 χιλιόμετρα (ώρα έναρξης 08:40) θα έχουν ως χώρο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου με τη διαδρομή να κατευθύνεται προς τη Γεροσκήπου. Ο οικογενειακός δρόμος 5 χλμ (ώρα έναρξης 08:30) που διοργανώνεται για πρώτη χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα του Πάφος 2017 θα κατευθυνθεί προς την Λεωφόρο Αποστόλου Παύλου και ακολούθως προς τον παραλιακό πεζόδρομο για τερματίσει και αυτός ο αγώνας στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.
  • Η ποσοτική συμμετοχή δρομέων θα είναι φέτος άκρως εντυπωσιακή. Οι δρόμοι της Πάφου θα γνωρίσουν μεγάλο συνωστισμό, εφάμιλλο με αυτούς που βλέπουμε στην τηλεόραση σε μεγάλους αγώνες του εξωτερικού. Η Αστυνομία Πάφου έχει επεξεργαστεί πρόγραμμα για αποκλεισμό ορισμένων δρόμων απ’ όπου θα διέλθουν οι δρομείς, για να γίνει ο αγώνας όσον το δυνατό πιο ομαλά και ασφαλισμένα για τους δρομείς και θεατές.
  • Ο 18ος Logicom Cyprus Marathon πετυχαίνει φέτος νέο ρεκόρ γεωγραφικής εξάπλωσης με τους δρομείς να προέρχονται από 32 διαφορετικές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σουηδία, Ρουμανία, Ισπανία, Πολωνία, Γαλλία, Αυστρία, Σλοβακία, Ελλάδα, Ρωσία, Κύπρο, Ουγγαρία, Φιλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Μάλτα, Λίβανος, Ιορδανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Αίγυπτο, Ισραήλ, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Ολλανδία, Αυστραλία, Κουβέιτ, Ουκρανία, Λετονία και Λευκορωσία.
  • Μια σειρά από ξένα τουριστικά γραφεία που ειδικεύονται στην αποστολή δρομέων σε μεγάλους αγώνες έχουν ήδη εμπλακεί δυναμικά στη διαδικασία μεταφοράς αθλητών στον αγώνα μας. Παράλληλα αρκετοί Σύλλογοι τόσο του εξωτερικού όσο και της Κύπρου συμμετέχουν με ομάδες δρομέων στον 18ο  Logicom Cyprus Marathon:
  • Οι νικητές θα βραβευθούν με έπαθλα πέραν των 50 ηλικιακών κατηγοριών και για τους τέσσερις αγώνες ενώ ο κάθε δρομέας με τον τερματισμό του θα πάρει αναμνηστικό μετάλλιο και  τεχνικό T-shirt του αγώνα. Κατά τη διάρκεια των αγώνων και αμέσως μετά τον τερματισμό των αγώνων θα προσφερθεί στους δρομείς φυσικό μεταλλικό νερό “ΑΓΡΟΣ”, ενεργειακά ποτά HIGH5, γνήσιοι χυμοί πορτοκαλιού, άφθονη μπύρα Carlsberg και εποχιακά φρούτα.
  • Ξεχωριστή νότα στον αγώνα  θα αποτελέσει η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου όπου θα παρουσιάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα (μεταξύ των ωρών 9:30 π.μ. μέχρι τις 10:30 π.μ.) για τους δρομείς και θεατές που θα συγκεντρωθούν στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου. Παράλληλα DJ θα προσφέρει στους συμμετέχοντες δρομείς και θεατές, ένα τετράωρο ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα στη διαδρομή του Μαραθωνίου με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Almyra.

Ευχαριστίες  στην φίλαθλο εταιρεία Logicom βασικό χορηγό και υποστηρικτή μας για δεύτερη συνεχή χρονιά , τον Φιλελεύθερο, τον Κυπριακό οργανισμό Τουρισμού, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Περιφέρειας Πάφου, το Δήμο Πάφου, τον Οργανισμό Πάφος2017 που στηρίζουν την προώθηση και προβολή του Cyprus Marathon βλέποντας όλα τα οφέλη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού που μπορεί να αποκομίσει η Πάφος και κατ’ επέκταση όλη η Κύπρος. Ευχαριστίες επίσης στην HIGH5, BIKE HUB, Saucony, το ξενοδοχείο Almyra που είναι το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει αρκετές ξένες αποστολές του Μαραθωνίου, Το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, τον Παγκύπριο Σύλλογο Εγγεγραμμένων Ποδολόγων και τον Οργανισμό συγκοινωνιών Πάφου ΟΣΥΠΑ ΛΤΔ.

 

Πληροφορίες:  Σταύρος Κακουρίδης – 99436826

Web site: www.logicomcyprusmarathon.com

Official Event Video: https://www.youtube.com/watch?v=90ub55epL8M

Facebook: https://www.facebook.com/CyprusMarathonOfficial

  1. P. O. Box 12063,2340 Lakatamia, CYPRUS, Tel: +357 22370396, Mobile: +357 99436826

E-mail: [email protected]http://www.facebook.com/skakourides

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ