20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Σαν σήμερα το 2014…

Πάφος 31 Οκτ. 14, ακριβώς πριν δυο χρόνια. Στις 10 το πρωί λαμβάνω τηλεφώνημα από τον πατέρα μου ότι Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου έκανε παρέμβαση στον ίδιο τον πατέρα μου μέσο κοινού τους φίλου για να του ζητήσει από να πείσει εμένα και τον γιό μου, Κάρλος, να απολογηθεί ο νεαρός για την μούντζα στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.


 

Στις 12 το μεσημέρι, δέχομαι εγώ τηλεφώνημα από άτομο της ευρύτερης οικογένειας μου ο οποίος ήταν έξω φρενών με δεύτερο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο απείλησε μάλιστα ότι αν ο Κάρλος δεν απολογηθεί θα αποβληθεί από το σχολείο όπου φοιτούσε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτοί οι τραμπούκοι αγαπητοί αναγνώστες είναι κάποια από τα μέλη του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, από διαφορετικά πολιτικά κόμματα εκλεγμένοι από εμάς να κυβερνήσουν την πόλη αυτή. Δεν θα πω ονόματα και κόμματα, δεν θα αναφέρω άλλα στοιχειά,  απλά σε αυτούς τους κυρίους λέω ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουν την καρέκλα, να πάν στο σπίτι τους και να πείσουν τα «δικά τους παιδιά» ότι ο Κάρλος έπρεπε να τιμωρηθεί με αποβολή από το σχολείο.

Εγώ θα κάνω το καθήκον μου σαν πατέρας και σαν πολίτης, θα προστατεύσω τους νέους μας από αυτό το είδος συμπεριφοράς. Ζητώ την ψήφο της  παφίας και του πάφιου πολίτη από το ταπεινό ψηφοδέλτιο των Οικολόγων γιατί είναι ο χώρος που με ανέχεται και με εκφράζει και υπόσχομαι ότι η πόρτα μου θα είναι ΠΑΝΤΑ ανοιχτή στα παιδιά μας, στους ανήσυχους και προβληματισμένους νέους, στους μαθητές και φοιτητές, στα παιδιά που έχουμε εμείς «στραβώσει» με τα κόμματα και τις δικές μας αδυναμίες.

Ένα θεριό που δεν ξέρει πως είναι θεριό είναι η νιότη. Ποιος μπορεί να τα βάλει με το σεισμό, με τη φωτιά, με τα νιάτα; Με τα νιάτα δεν τα βάζεις, με τα νιάτα συνστρατεύεσαι και πολεμάς γιατί τα νιάτα είναι το μέλλον, γιατί τα νιάτα είναι ο σπόρος που θα δώσει καρπό. Αν τα νιάτα κύριοι απερχόμενοι σύμβουλοι τα αποβάλεις, τα αποπάρεις θα ξεσηκωθούν και θα σε κάψουν. Τα παιδιά του Λυκείου Κύκκου που το 2014 τόλμησαν να μην χαιρετίσουν την εξέδρα αλλά τον «συμμαθητή» τους Ευαγόρα Παλικαρίδη,  που σας κοίταζε στα μάτια από απέναντι και και οργιζόταν,  εξέδρα στη οποία στεκόντουσαν άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στο μικροσκόπιο της Γενικής Εισαγγελίας για διαπλοκή.

Σε αυτά τα παιδιά έπρεπε σήμερα να κερνάμε τα ποτά τους όπου τα βλέπουμε στη Πάφο γιατί ήταν οι προλαλήσαντες  των όσων έγιναν και άλλων τόσων που θα γίνουν.

Πέτρος Μαύρος

Ταβερνιάρης και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

στο Δήμο Πάφου με το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ