21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Πόσο γύφτοι μπορούμε να γίνουμε τελικά;

ΤΖΟΥΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ11Της Τζούλης Χρίστου

Το ότι είμαστε γύφτοι γενικά σαν λαός δεν είναι άγνωστο βέβαια. Το ότι όπου πάμε δείχνουμε το νου μας, επίσης δεν είναι άγνωστο. Γιατί το να πηγαίνεις προσκυνηματική εκδρομή και να μεταφέρεις μαζί σου από την Πάφο ταπεράκια για να βάλεις φαγητό από το εστιατόριο στο οποίο θα φας μέχρι σκασμού, για να το μεταφέρεις στο σπίτι σου να φας και την επομένη, τι άλλο εκτός από γυφτιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί; Για μεσημεριανό πληρώσατε τον άνθρωπο, όχι για να έχετε αποθέματα να τρώτε όλη τη βδομάδα.


Το να αδειάζουν σε χρόνο ρεκόρ δύο μεγάλες λαμαρίνες με σταφύλι – ναι καλά καταλάβατε από αυτές που ψήνουν τις φλαούνες στους φούρνους – όπως και το να κρύβεις σε πλαστική σακούλα την οποία έχεις στα πόδια σου κάτω από το τραπεζομάντηλο φρούτα, κοιτάζοντας βέβαια μήπως και σε έχει εντοπίσει κάνα μάτι, τι άλλο εκτός από χωρκατιλίκι θα μπορούσε να θεωρηθεί; Φυσικά και σε έχουν εντοπίσει, όχι ένας, αλλά περισσότεροι συνταξιδιώτες σου, οι οποίοι ντράπηκαν στην θέση σου και βεβαίως έχεις γίνει ρόμπα. Διάλεγε τα μήλα η άλλη και αυτά που της φαινόντουσαν όχι και τόσο ωραία εμφανισιακά τα άφηνε στο πιάτο και τα υπόλοιπα τα αποθήκευσε σε πλαστική σακούλα. Σε χρόνο ρεκόρ άδειασε ολόκληρο το πιάτο.
Το να στέκεις μπροστά στο μπουφέ και δημόσια να τοποθετείς σε τσάντα περισσότερο από ένα κιλό φρούτα και να σου κάνει παρατήρηση ο ιδιοκτήτης του κέντρου, εξευτελίζοντάς σε ουσιαστικά με το γάντι και εσύ να τον αγνοείς και να μεταφέρεις μαζί στου στο λεωφορείο την πραμάτεια σου, πώς θα το χαρακτήριζες η ίδια; Για αριστοκρατική ή έστω αξιοπρεπές κίνηση, πάντως, σίγουρα δεν περνιέται.
Το να κρύβεις στην παγωνιέρα-τσάντα σου αναψυκτικά, τα οποία εννοείται ότι μέχρι να τα φέρεις στην Πάφο θα ξεπαγώσουν γιατί όπως και να το κάνουμε ένα τρίωρο μέχρι τότε το χρειάζεσαι, πως το ονομάζουμε, είπαμε;
Τόση λαιμαργία ίσως και να μην έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Τελικά τα είδαμε και τα ζήσαμε όλα. Κατά τα άλλα επιστρέφατε από Άγιο ορισμένες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ