22.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Προσωρινή διαχείριση του ΧΥΤΑ από τον Δήμο Πάφου

Προσωρινά θα αναλάβει την διαχείριση του χώρου του ΧΥΤΑ ο Δήμος Πάφου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του  ΔΣ ΧΥΤΑ Ανδρέας Χρυσάνθου.

Ο κ. Χρυσάνθου ανέφερε πως χθες το πρωί ο πρόεδρος και μέλη της Διαχειριστικής επιτροπής του ΧΥΤΑ Πάφου μετά από έκτακτη σύσκεψη, επισκέφτηκαν την Μονάδα στην Μαραθούντα και έλαβαν την απόφαση να αναλάβει προσωρινά την διαχείριση του χώρου ο Δήμος Πάφου.

Ο κ Χρυσάνθου δήλωσε ότι καμία συμφωνία και κανένα συμβόλαιο δεν υπάρχει σε ισχύ με την Ελλαδική εταιρεία Helector.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παρόλα αυτά η μονάδα του οργανισμού στην Μαραθούντα συνεχίζει να λειτουργεί με το προσωπικό της Ελλαδικής εταιρείας, όπως είπε, που φθάνει τα 14 άτομα.

Για το θέμα συνέχισε, θα ακολουθήσουν εντός της εβδομάδας επαφές και συναντήσεις με τους συναρμόδιους Υπουργούς, το Γενικό Λογιστήριο και την Ελεγκτική υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες του κλιμακίου των ανακριτών για την υπόθεση της διαχείρισης του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην Μαραθούντα στον οποίο καταλήγουν τα σκουπίδια της χαμηλής περιοχής της Πάφου.

Στο πλαίσιο των ερευνών στο μεταξύ προκύπτουν νέες μαρτυρίες για τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος το οποίο υπερχρέωνε τις τοπικές αρχές δηλώνοντας μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών για να αποκομίζει υπερκέρδη.

Για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση ο τελών σε διαθεσιμότητα ,οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας. Ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας στο μεταξύ εξακολουθεί να αρνείται κάθε ανάμειξη με την υπόθεση.Καταζητούμενο πρόσωπο είναι ο Διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Helector ενώ εντός της εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις .

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται αυτή τη στιγμή οι διαδικασίες ζυγίσματος των αποβλήτων στα ΧΥΤΑ. Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν παραληφθεί επίσης ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα από τα σπίτια και τα γραφεία των 4 υπόπτων.


Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ