23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Προβολές γερμανικών ταινιών σε συνεργασία με Goethe-Institut στην Πάφο

Το Τεχνόπολις 20 σε συνεργασία με το Goethe-Institut αρχίζει τις προβολές γερμανικών ταινιών στην Πάφο. Η έναρξη έγινε  απόψε με την ταινία “A Godsend” και θα συνείσει ην Τετάρτη, 16 Μαρτίου με την ταινία “My German Friend”.

Η ταινία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “A Godsend”(  Ένα δώρο από τους Θεούς) γυρίστηκε  στη Γερμανία 2012–2014, με σκηνοθέτη τον  Oliver Haffner, και προβάλεται στη Γερμανική γλώσσα με Αγγλικούς υπότιτλους.

Το “A Godsend” είναι μια κωμικο-  τραγική ταινία, όπου η σκηνή αποτελεί το σκηνικό για μια συλλογική αποκατάσταση του αυτοσεβασμού που κάθε ένα από αυτά τα άτομα έχει χάσει.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ταινία έχει βραβευτεί με τα βραβεία German Screen Actors Awards 2015: Best CastAwards Bavarian Film Award 2015: Best Leading Actress (Schubert).

Bieberacher Film Festival 2014: Golden Beaver for Best Feature FilmFBW 2014: Munich Film Festival 2014: BR-3 Audience Award (Best Film)FörderpreisNeues Young German Cinema Award (Best Production)

Εξάλλου η ταινία “My German Friend” (Der deutsche Freund/ Ο Γερμανός φίλος μου) θα προβληθεί στις 16 Μαρτίου  . Η ταινία που γυρίστηκε στη Γερμανία/Αργεντινή 2011/12, σε σκηνοθεσία  Jeanine Meerapfel,είναι διάρκειας  104 λεπτά και προβάλλεται στην  Γερμανική γλώσσα με Αγγλικούς υπότιτλους.

Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται στην ιστορία μιας βαθιάς αγάπης, σε μια εποχή πολιτικής αναταραχής και ιστορικής αλλαγής.

Η Sulamit Löwenstein, κόρη Εβραίων μεταναστών από τη Γερμανία, μεγαλώνει στο Μπουένος Άιρες.

Εβραίοι και Ναζί που έφυγαν μαζί από την Ευρώπη, έχουν ριχτεί μαζί σε μια ξένη χώρα, ζώντας κολλητά ο ένας με τον άλλο.

Ως ένα νεαρό κορίτσι η Sulamit ερωτεύεται τον Friedrich, ένα νεαρό Γερμανό αγόρι, του οποίου η οικογένεια ζει στο σπίτι ακριβώς απέναντι από το δικό της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι ο γιος ενός επίσημου Ναζί που κρύβεται.

Όταν ο Friedrich ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του ήταν ένα υψηλόβαθμος αξιωματικός των SS, τσακώνεται με την οικογένεια του και πηγαίνει στη Φρανκφούρτη να σπουδάσει.

Η Sulamit τον ακολουθεί, αλλά η αγάπη τους ξεθυμαίνει λόγω της εμπλοκής του στην πολιτική. Στα 43 της πλέον χρόνια ξανασυναντιώνται.

Οι προβολές αρχίζουν στις 7:30μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο Τεχνόπολις και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ