23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Πρασίνισαν την Πάφο μαθητές 38 Δημοτικών Σχολείων

Τριάντα οκτώ Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Πάφου, πρασίνισαν σήμερα, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι, 30 σημεία της πόλης και της επαρχίας της Πάφου, στα πλαίσια του Προγράμματος των Σχολείων Εν Δράσει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.



Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο της Κοινωνικής Συμμετοχής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, Ματθαίο Ιεροκηπιώτη, το πρόγραμμα έχει σκοπό τη συμβολή στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και τα οφέλη που έχει για τον άνθρωπο, το καθαρό φυσικό περιβάλλον.

Την εκδήλωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, στήριξαν παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, Δήμοι και Κοινότητες και όλοι μαζί έστειλαν  ένα δυνατό μήνυμα για μια πράσινη πόλη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ κατά την εκδήλωση των μαθητών του Β Δημοτικού Δημοτικού Γεροσκήπου και Νηπιαγωγείου η εκπαιδευτικός, αποσπασμένη στο Πάφος 2017, Ντία Γερμανού ανέφερε πως οι μαθητές στο πλαίσιο του Προγράμματος των Σχολείων Εν Δράσει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, πρασίνισαν 30 περίπου σημεία σε ολόκληρη την Πάφο σε συνεργασία με τους γονείς τις τοπικές αρχές και άλλους φορείς.

Είπε, ακόμη, πως θα πραγματοποιηθούν διαφορετικές περιβαλλοντικές δραστηριότητες όπως δενδροφύτευση και μικρή εκδήλωση στο χώρο των πάρκων, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και τα λοιπά.

Τα σχολεία, είπε, θα μαζευτούν σε πάρκα, σε χώρους πρασίνου ή και σε αυλές σχολείων.

Η κ. Γερμανού πρόσθεσε πως στόχος αυτής της δράσης είναι η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και της αγάπης τους προς το περιβάλλον.

Τα ίδια τα παιδιά, τόνισε, στέλνουν ένα μήνυμα προς την κοινωνία γενικότερα ότι “θέλουν να ζήσουν σε μια όμορφη και καθαρή πόλη πράσινη που αγαπά, φροντίζει και σέβεται το περιβάλλον”.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Χατζηβασίλης, αντιδήμαρχος Γεροσκήπου, που παρέστη στην εκδήλωση του Β’ Δημοτικού Γεροσκήπου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή και τα αποτελέσματα της δράσης.

Ο κ. Χατζηβασίλης σημείωσε πως οι τοπικές αρχές πρέπει να συνεργαστούν και να δώσουν και τα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι το πράσινο πρέπει να διατηρηθεί να αναπτυχθεί και να προστατευθεί ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή που αυτό καταστρέφεται στον βωμό του κέρδους και του χρήματος.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ