21.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΟΕΔ: “Μνημείο ύβρεων για τους δασκάλους το δοκίμιο εξετάσεων του Νικολαΐδειου”

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα των δασκάλων το κείμενο των τελικών εξετάσεων των Νέων Ελληνικών το οποίο ετοιμάστηκε απο φιλόλογους καθηγητές του Νικολαϊδείου Γυμνασίου Πάφου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)


Μιλώντας στο PafosPress.com o Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπή ΠΟΕΔ Πάφου, Γιώργος Γεωργιάδης, ανέφερε πως το κείμενο αυτό είναι ένα μνημείο ύβρεων και υποτίμησης κατά των δασκάλων.

Σε μια περίοδο που ο εκπαιδευτικός κλάδος αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα, πρόσθεσε, θα έπρεπε να υπάρχει ενότητα και συναδελφική αλληλεγγύη. Αντ’ αυτού, υπογράμμισε ο κύριος Γεωργιάδης, δυστυχώς οι φιλόλογοι καθηγητές του Νικολαϊδείου Γυμνασίου Πάφου, όχι μόνο δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά επέλεξαν (με διασκευή) ένα κείμενο στις τελικές εξετάσεις Νέων Ελληνικών που απλά αποτελεί ντροπή τόσο για τους ίδιους τους καθηγητές που είναι πίσω απο τη συγγραφή του όσο και για τη Διεύθυνση του ίδιου του Νικολαϊδείου Γυμνασίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ντροπή που επέτρεψαν αυτές τις ύβρεις, ανέφερε. “Δεν μπορούμε πλέον να σας αποκαλούμε συναδέλφους! Είναι ντροπή τους”.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση αν το θέμα θα καταγγελθεί στα αρμόδια συλλογικά όγανα της ΠΟΕΔ συμπλήρωσε πως ήδη έχει γίνει επίσημη καταγγελία στα αρμόδια συλλογικά όργανα της Οργάνωσης και άμεσα θα συγκληθεί η Επαρχιακή Επιτροπή της ΠΟΕΔ για να πάρει αποφάσεις γύρω απο το θέμα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ