16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Πετόσφαιρα: Απέδρασε απο τη Λεμεσό με 1-3 ο Παφιακός και συνεχίζει πρώτος

Ο Παφιακός απέδρασε από το Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» κερδίζοντας με 1-3 σετ τη Νέα Σαλαμίνα, σε αγώνα για την 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Ανδρών Α’ Κατηγορίας .


Σύμφωνα με την ΚΟΠΕ, με τη νίκη τους οι Παφίτες παρέμειναν πρωτοπόροι με 26 βαθμούς, ενώ οι Βαρωσιώτες έμειναν στην 4η θέση με 16.
Ο αγώνας σε γενικές γραμμές ήταν ισοδύναμος, αλλά η ομάδα του Παφιακού είχε περισσότερες λύσεις.

Σημαντικό βήμα για το τρίποντο για τον Παφιακό, που στο πρώτο σετ κατάφερε να κερδίσει με 20-25 και να πάρει το προβάδισμα. Το σετ ήταν ισοδύναμο με τις δυο ομάδες να μην έχουν πολλές διαφορές αλλά με τους Παφίτες πιο καθοριστικούς στα τελικά στάδια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο σετ με τους «ερυθρόλευκους» να τα δίνουν όλα για να ισοφαρίσουν, αλλά τελικά οι «μπλε» βρήκαν τις λύσεις και πήραν το σετ με 22-25 «γράφοντας» το 0-2 σετ.

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν εξαιρετική στο τρίτο σετ. Άφησε πίσω της τα δυο χαμένα σετ και ξεδιπλώνοντας τις αρετές της κέρδισε με 25-17 μειώνοντας σε 1-2. Η ομάδα του Παφιακού είχε πρόβλημα στην υποδοχή και δεν σταμάτησε τα ατού των «ερυθρολεύκων».

Η ομάδα της Πάφου επανήλθε στο τέταρτο σετ αφού ήθελε να ρισκάρει το τρίποντο. Ο Παφιακός πήρε τα ηνία του αγώνα κερδίζοντας με 18-25 κάνοντας το 1-3 σετ. Η Βαρωσιώτικη ομάδα παρουσιάστηκε μέτρια και η απόδοσή της δεν είχε σχέση με τα όσα έδωσε στο τρίτο σετ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Χρυσοστόμου, ΝτεΜαν, Δημητρίου, Μπαγιάν, Μάνθα, Προδρόμου– Λίμπερο: Bαρνάβα. – Αλλαγές: Ζηκάκης

ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Μ.ΓΚΡΕΣΙΤΣ): Ευστσθίου, Οιικονομίδης, Βερίσιμο, Χρυσοστόμου, Ασπιώτης, Μίλεφ – Λίμπερο: Αντωνίου. – Αλλαγές: Ανδρέου, Τσαγγαρίδης, Κωνσταντινίδης.

Στο μεταξύ, με «καρδιά» πρωταθλητή η Ομόνοια πέρασε από το «Θεμιστόκλειο» κερδίζοντας την Ανόρθωση με 0-3 σετ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πετόσφαιρας Α’ Κατηγορίας Ανδρών.

Οι «πράσινοι» απειλούν τον Παφιακό και βρίσκονται στη διεκδίκηση της πρωτιάς έχοντας και ένα αγώνα λιγότερο. Η Ανόρθωσις έχασε ένα σημαντικό αγώνα αφού μετά το πρώτο σετ παραδόθηκε.

Όλα τα είχε το πρώτο σετ στο ντέρμπι. Οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα και το σασπένς κράτησε μέχρι το τέλος. Καμιά εκ των δυο ομάδων δεν μπορούσε να ξεφύγει αλλά οι «πράσινοι» που είχαν στη σύνθεσή τους τον Βραζιλιάνο ακραίο Λουγκάνετς κατάφεραν να έχουν πιο σωστές επιλογές στα τελικά στάδια και να πάρουν το σετ στους έξτρα πόντους με 26-28.

Το παιχνίδι μεταξύ πρώτου και δεύτερου σετ σημαδεύτηκε από διακοπή η οποία όπως φάνηκε επηρέασε την γηπεδούχο ομάδα. Η Ομόνοια ήταν ανώτερη και κέρδισε με 19-25 παίρνοντας γερό προβάδισμα νίκης με το 0-2 σετ.

Πανομοιότυπο με το δεύτερο σετ ήταν και το τρίτο με την Ομόνοια να μην επιτρέπει στην Ανόρθωση να την απειλήσει και να κερδίζει με 19-25 εξασφαλίζοντας τη μεγάλη νίκη με 0-3 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ(ANT.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Φάϊφερ, Κνέζεβιτς, Παπαϊωάννου, Ροντόλφο, Πάντιτς, Στρουγκάρεβιτς – Λίμπερο: Σαββίδης. – Αλλαγές: Παναγγιωτίδης.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Παφίτης, Λαμπ, Αλεξίου, Λούγκανετς, Σ. Πετρακκίδης, Ροντρίγκο – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Aδάμου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ