26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Περιοδεία στην Ευρώπη από ΕΤΑΠ Πάφου για προώθηση του τουρισμού

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου  μέσα στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου δράσης της για το 2017 και μέσα από τις κοινές προσπάθειες των τοπικών φορέων και επιχειρηματιών για διασφάλιση τη ανοδικής της πορείας στον τομέα του τουρισμού υλοποιεί  τον Ιανουάριο  προωθητικές ενέργειες σε τέσσερις σημαντικές χώρες/πηγές τουρισμού. 



Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΤΑΠ Νάσο Χατζηγεωργίου η  πρώτη δράση/έκθεση για το 2017 είναι στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, που πραγματοποιείται από τις 10-15 Ιανουαρίου.

Για τη συγκεκριμένη αγορά, όπως ανέφερε ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ,  Νάσος Χατζηγεωργίου  γίνονται προσπάθειες περαιτέρω ανάπτυξής της, τόσο για την καλοκαιρινή όσο και τη χειμερινή περίοδο, ενώ προσπάθειες καταβάλλονται για την προσέλκυση διαφόρων ειδικών τμημάτων της αγοράς με προοπτική, όπως αθλητικός τουρισμός, τουρισμός υπαίθρου κ.α.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται ότι η ολλανδική αγορά ήταν από τις αγορές που παρουσίασαν οριακή μείωση για την Κύπρο το 2016.

Παρά την περιορισμένη αεροπορική διασύνδεση Πάφου- Ολλανδίας, η εν λόγω αγορά όπως αναφέρει ο κ. Χατζηγεωργίου παρουσιάζει περαιτέρω προοπτικές κάτι που προσπαθεί η Πάφος σε συνεργασία με τους εταίρους της Κύπρου και του εξωτερικού να αξιοποιήσουν και με τις  ανάλογες διεργασίες να ενισχυθούν οι πτήσεις, διευρυνθούν  τα τμήματα της αγοράς καθώς και της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, την ίδια εβδομάδα 12-15 Ιανουαρίου   αριθμός ξενοδόχων  θα συμμετάσχουν στην έκθεση Ferien Messe Vienna της Αυστρίας όπου έχουν διευθετηθεί συναντήσεις με διοργανωτές ταξιδιών και την γνωστή αεροπορική εταιρεία ΝΙΚΙ που ήδη συνδέει την Πάφο .

Σε μια περαιτέρω προσπάθεια προβολής του προορισμού και του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης  2017 η ΕΤΑΠ σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, το Πάφος 2017,  το γραφείο ΚΟΤ  Βορείων χωρών και την Πρεσβεία της Κύπρου στην Φινλανδία οργανώνουν στις 17 Ιανουαρίου ειδική βραδιά στο Ελνσίνκι αφιερωμένη στο Πάφος 2017 με  προσκεκλημένους  πρεσβείες άλλων χωρών, τουριστικούς  παράγοντες,  δημοσιογράφους κ.α

Επίσης οι Πάφιοι εταίροι στην συνέχεια θα συμμετάσχουν  στην Έκθεση ΜΑΤΚΑ Φινλανδίας από τις 19-22 Ιανουαρίου. Η φινλανδική αγορά για την Πάφο  είναι σημαντική και παρουσιάζει κάποια θετική κινητικότητα για το 2017 κυρίως από πλευράς διοργανωτών ταξιδιών. παρόλο που το 2016 υπήρξε μείωση κατά 5%.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου, η ΕΤΑΠ θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην ειδικευμένη έκθεση Dive Show στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της Πάφου ως προορισμός για καταδύσεις και snorkelling.

Επίσης στην εν λόγω αγορά γίνονται προσπάθειες  για την προσέλκυση διαφόρων ειδικών τμημάτων της αγοράς με προοπτική, όπως αθλητικός τουρισμός, τουρισμός ειδικών ενδιαφερόντων, περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αγροτουρισμού κ.α.

Η γερμανική αγορά είναι μια αγορά- όπως είπε-  αρκετά υποσχόμενη και με μεγάλη προοπτική το 2017 αφού οι πτήσεις της Germania συνδέουν πλέον την Πάφο με αρκετά αεροδρόμια της Γερμανίας. Ο προγραμματισμός γενικότερα και από άλλες αεροπορικές καθώς και από διοργανωτές για το 2017 είναι αρκετά αυξημένος σε σύγκριση με το 2016 και η Πάφος αναμένεται να απορροφήσει σημαντικό μερίδιο της εν λόγω αγοράς .

Στρατηγικός στόχος της Τουριστικής Πάφου παραμένει  η επέκταση της τουριστικής περιόδου  και η προσέλκυση  τουρισμού σε ολόχρονη βάση, κατέληξε ο κ. Χατζηγεωργίου. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ