22.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό 2018 ο δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, είπε ο Υπ. Μεταφορών

Η κατασκευή του δρόμου Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα, αλλά μια ειλημμένη απόφαση και συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2018, δήλωσε στην Πάφο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.


 Ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Πάφο για ολοήμερη περιοδεία, που ξεκίνησε από τα Κούκλια, συνεχίστηκε με συνάντηση στο  ΕΒΕ και  θα ολοκληρωθεί στην Πόλη Χρυσοχούς, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο σύσκεψης με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Πάφου, είπε ότι ένα πάγιο αίτημα που εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια υλοποιείται.

Ακολούθως ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως “υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός,  μέσα στο 2018 θα προκηρυχθούν οι προσφορές, ο στόχος είναι να πληρωθεί η προκαταβολή και σε τρία χρόνια θα ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής του δρόμου, εκτός αν υπάρχει κάποια καθυστέρηση στις διαδικασίες που αφορά τις νομοθεσίες”, όπως είπε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αρχικά, σημείωσε, θα γίνει το κομμάτι Αγίας Μαρινούδας- Στρουμπί, που είναι το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου, αλλά σημαντικό είναι ότι αποφασίστηκε και η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου.

Τα δύο αυτά έργα μαζί θα  μπορέσουν να βοηθήσουν σημαντικά την Επαρχία Πάφου, ανέφερε.

Στην Πάφο, πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης, γίνονται πάρα πολλά έργα και σημείωσε πως η Κυβέρνηση έχει επενδύσει στην Επαρχία Πάφου, αλλά και στις υπόλοιπες.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως μαζί με το δρόμο Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς, ξεκινούν και άλλα δύο σημαντικά έργ , που είναι η α’ φάση Λεμεσού – Σαϊτά  και η α’ φάση του περιμετρικού.

«Αυτή η Κυβέρνηση ανέφερε, μετά από μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη για τα οικονομικά του τόπου μας, με σωστό προγραμματισμό προχωρεί μπροστά, ενώ άλλες κυβερνήσεις όταν καταγράψαμε ελλείμματα  χιλίων εκατομμυρίων κάθε χρόνο, όταν βασικά έβρεχε χρήματα, δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτά τα σημαντικά έργα που ήταν στα συρτάρια”, δήλωσε.

Ερωτηθείς για την έναρξη του έργου Πάφου –Π. Χρυσοχούς , ο κ. Δημητριάδης , είπε πως ξεκινήσαμε από τώρα τις διαδικασίες, υπάρχουν οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων, σημειώνοντας πως δεν είναι μόνο η προκαταβολή που αφορά το δρόμο, αλλά και οι απαλλοτριώσεις, που και αυτές έχουν προϋπολογισθεί.

Εμείς, είπε, «υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφορών και να πληρωθεί η προκαταβολή μέσα στο 2018» από εκεί και πέρα, σημείωσε, ξεκινά αμέσως ο δρόμος και σε τρία χρόνια αναμένεται η ολοκλήρωσή του.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα καθυστέρησης, αφού έχει ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός για το συγκεκριμένο έργο.

Υπενθύμισε πως όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο είχε γίνει ένας εντελώς διαφορετικός σχεδιασμός, θα γινόταν και με χρηματοδότηση απ’ αυτόν που θα υλοποιούσε το έργο, το οποίο σήμαινε ένα τεράστιο ποσό.

Είπε επίσης πως αυτή η φάση του έργου θα γίνει με τις δύο δόσεις που θα δίνονταν αν πραγματοποιούνταν με εκείνο τον τρόπο ο δρόμος.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στα Γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ο Υπουργός Μεταφορών τους ενημέρωσε λεπτομερώς αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την υλοποίηση του δρόμου Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς”, καθώς καιγια  άλλα θέματα  που έχουν σχέση με το δρόμο του αεροδρομίου, Μαρίνας, το δυτικό περιφερειακό δρόμο, θέματα που προκύπτουν για τις πινακίδες και πιθανόν να είναι στις αρμοδιότητες του.

Το Επιμελητήριο και ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου,  θέλει να ευχαριστήσει τον Υπουργό για την προώθηση του πάγιου αιτήματος που είχε η Πάφος για την υλοποίηση του δρόμου  αυτού ο οποίος συζητείται εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να υλοποιείται .

Πρόσθεσε τέλος πως το ΕΒΕ Πάφου αναμένει ότι σε τρία χρόνια από το 2018 η πρώτη φάση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Στρουμπί και ότι στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι υπόλοιπες φάσεις ώστε ο δρόμος να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, με βάση και τις δυνατότητες του κράτους. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ