21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

ΠΑΦΟΣ 2017: Όλα έτοιμα για την Φιλαρμονική του Βερολίνου- Ποιά αυστηρή σύσταση πρέπει να γνωρίζεις;

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που πραγματοποιείται στην Πάφο στο πλαίσιο του ΠΑΦΟΣ2017, το Κονσέρτο της Ευρώπης της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου  στην πλατεία του κάστρου, δίπλα από το λιμανάκι με τη συμμετοχή 94 μουσικών.



Μπροστά από το εμβληματικό Κάστρο στην πλατεία του γραφικού  λιμανιού της Πάφου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου θα εκτελέσει υπό τη διεύθυνση του Mariss Jansons, έργα των Carl Maria von Weber και  Antonín Dvořák.

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου αποτελεί ένα από τα κορυφαία μουσικά σχήματα της Ευρώπης, με εκατοντάδες κονσέρτα, εμφανίσεις και ηχογραφήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φιλαρμονικής είχε για χρόνια ο αρχιμουσικός Herbert von Karajan.

Από το 1991, κάθε Πρωτομαγιά η Φιλαρμονική του Βερολίνου, διοργανώνει το ετήσιο «Κονσέρτο της Ευρώπης», το οποίο προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από το 1ο Κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας (ARD) σε περισσότερες από 30 χώρες, σε εκατομμύρια θεατές και διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2017, ο σπουδαίος αρχιμουσικός Mariss Jansons, ο οποίος διετέλεσε για χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης, διευθύνει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου στο Κονσέρτο της Ευρώπης, στην Πάφο.

Πέρα από την καλλιτεχνική αριστεία, η οποία υπογραμμίζεται με την παρουσία της Φιλαρμονικής, το κονσέρτο συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και αναδεικνύει την ευρωπαϊκή διάσταση της διοργάνωσης, για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα στην Πάφο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Carl Maria von Weber : Ouvertüre zur Oper Oberon
Carl Maria von Weber: Konzert für Klarinette und Orchester Nr. 1 f-Moll op. 73
Antonín Dvořák: Symphonie Nr. 8 G-Dur op. 88
Διεύθυνση ορχήστρας: Mariss Jansons
Σολίστ: Andreas Ottensamer (κλαρινέτο)»

Το κονσέρτο θα παρακολουθήσουν  εκατομμύρια τηλεθεατές  σε όλο τον κόσμο. Την ερχόμενη Κυριακή στις 3.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η πρόβα τζενεράλε.

Ο Οργανισμός Πάφος 2017, ανακοινώνει τις πιο κάτω σημαντικές πληροφορίες, για το κονσέρτο της Ευρώπης και την πρόβα τζενεράλε της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και της Ορχήστρας Νέων #UnitedbyMusic.

Σύμφωνα με οδηγίες του Πάφος 2017 την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, το κονσέρτο της Ορχήστρας Νέων και η Γενική Δοκιμή, αρχίζει στις 15.30, στην πλατεία του Κάστρου. Ώρα προσέλευσης για το κοινό μέχρι τις 15.00. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο κοινό  μετά από αυτή την ώρα. Η πύλη θα παραμείνει κλειστή και θα επιτραπεί είσοδος ξανά το διάλειμμα.

Εξάλλου τη Δευτέρα 01 Μαΐου 2017 στο κονσέρτο της Ευρώπης, αρχίζει στις 12.00 μ. μ., λόγω της ζωντανής μετάδοσης του κονσέρτου σε εκατομμύρια θεατές, αυστηρή ώρα προσέλευσης για το κοινό είναι μέχρι τις 11.30. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο κοινό μετά από αυτή την ώρα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ