16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ 2017: Άρχισε να στήνεται το σκηνικό της τελετής έναρξης- Πάρτε μια “γεύση” (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Άρχισε σιγά σιγά να διαμορφώνεται ο χώρος μπροστά απο το Δημαρχείο ο οποίος θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 που είναι φυσικά η Πάφος. 


Να θυμίσουμε ότι η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 7:00μμ στην Πλατεία Δημαρχείου και φυσικά είναι ανοικτή στο κοινό.

Φωτογραφίες: Ματθαίος Ιεροκηπιώτης

Η ταχύτητα σκοτώνει

Και εγένετο Πάφος

Η τελετή έναρξης της ΠΠΕ Πάφος 2017 εμπνέεται από τους μύθους της πόλης και αναδεικνύει την Ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητά της. Στο επίκεντρο όλων, ο ιδρυτικός μύθος της γέννησης της Πάφου από την ένωση του δημιουργού Πυγμαλίωνα και του δημιουργήματός του, της Γαλάτειας, υπομνηματίζοντας ότι η Πάφος είναι η ίδια ένα έργο τέχνης. Γι’ αυτό και η τελετή έναρξης θα έχει τίτλο «Πάφος – Έργο Τέχνης», που είναι δανεισμένος από τον συγγραφέα Κυριάκο Μαργαρίτη, ο οποίος έγραψε το αφήγημα που συνοδεύει τα έργα του προγράμματος του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού.

Μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, εθελοντές, νέοι και παιδιά από όλες τις κοινότητες της Κύπρου, από την Πάφο, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώνονται σε μια γιορτή της Ευρώπης και της πολυπολιτισμικότητας που σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος του θεσμού.

Περιήγηση στην πόλη

Το πρόγραμμα αρχίζει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου με μια περιήγηση στην πόλη και τους κεντρικούς χώρους του προγράμματος της ΠΠΕ 2017. Σε διάφορα σημεία της πόλης κέντρα πληροφόρησης και εθελοντές θα ενημερώνουν για το πρόγραμμα του Πάφος 2017. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται μουσικά γεγονότα σε διάφορα σημεία της πόλης μεταξύ των οποίων μουσικές εκδηλώσεις στα καφενεία με τον τίτλο Espresso Solo Espressivo, συναυλία της Ορχήστρας Τζαζ του Aarhus, της Χορωδίας Concert Clemens και της Χορωδίας του Μουσικού Λυκείου Πάφου. Το απόγευμα θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Πλάνητες» στην Παλιά Ηλεκτρική και στην Οικία της οδού Shelley.

Η κυρίως τελετή

Στην κυρίως τελετή, χορωδίες θα προσκαλούν το κοινό στις πλατείες Κωστή Παλαμά, Κένεντι και Λυκείου Α’, ενώ στις 19:00 πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές μουσικών έργων, χορογραφίες, κινούμενες εικόνες και προβολές θα πλαισιώνουν ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και εκατοντάδες παιδιά που θα διηγηθούν την ιστορία της γέννησης της Πάφου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της τελετής έχει η Liz Pugh της Walk the Plank, μιας ομάδας από τη Βρετανία αποτελούμενη από καλλιτέχνες της θεατρικής τέχνης και τεχνικούς που ειδικεύονται σε εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους με μουσική, πυροτεχνήματα, φωτισμούς, visuals και φωτιές. Έχουν αναλάβει πρότζεκτ για το Euro 2004, για το φεστιβάλ Wintercity του Τορόντο και το Φεστιβάλ της Σιγκαπούρης, για τον Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και και τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας ενώ η πιο γνωστή τους δουλειά αφορά τις τελετές έναρξης και λήξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Λίβερπουλ (που θεωρείται και από τις πιο πετυχημένες πόλεις που ανέλαβαν τον θεσμό της ΠΠΕ).

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ