17.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: 2ήμερη κράτηση σε φαρμακοποιό και 27χρονο για παράνομη κατοχή και διάθεση συνταγογραφημένων φαρμάκων

Διατάγματα κράτησης δύο ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον δύο προσώπων στην Πάφο ενός φαρμακοποιού 59 ετών  και ενός 27χρονου  που φέρεται να εμπλέκονται σε  υπόθεση παράνομης κατοχής και διάθεσης συνταγογραφημένων φαρμάκων χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και χωρίς την άδεια του Υπουργού Υγείας, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.



Εναντίον των δύο προσώπων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Η Αστυνομία αιτήθηκε την 4ήμερη κράτηση των δύο προσώπων, το δικαστήριο ωστόσο διέταξε την 2ήμερη προσωποκράτηση τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η υπόθεση καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία από 50χρονη μητέρα του 27χρονου, σύμφωνα με την οποία φαρμακοποιός στην Πάφο, προμήθευε τον γιό της , με χάπια, οξικοδύνης για την χορήγηση των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Μέλη της Αστυνομίας επισκέφθηκαν, για εξετάσεις, τον φαρμακοποιό, ο οποίος τους παρουσίασε συνταγή υπογεγραμμένη από γιατρό, για χορήγηση 112 χαπιών, στον 27χρονο. Ωστόσο, ανακρινόμενος ο 27χρονος φέρεται να ανέφερε ότι ουδέποτε επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο γιατρό.

Εναντίον του φαρμακοποιού και του 27χρονου, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση. Δικαστικό ένταλμα σύλληψης εξασφαλίστηκε και εναντίον του 69χρονου γιατρού ιδιωτικού νοσοκομείο , ο οποίος καταζητείται.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο το ανακριτικό έργο βρίσκεται στα αρχικά στάδια και οι ανακριτικές αρχές αναμένεται να λάβουν ακόμη 16 καταθέσεις από το συγγενικό και επαγγελματικό περιβάλλον των υπόπτων.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ