16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: Υπερχείλισε στο φράγμα της Αργάκας (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η υπερχείλιση του φράγματος της Αργάκας χθες βράδυ  ικανοποίησε τους κατοίκους της περιοχής. “Ευλογία Θεού” χαρακτήρισε την εικόνα ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας Σπύρος Πελοπίδα.


Πρόκειται για το δευτερο φράγμα που υπερχειλίζει μετά το φράγμα του Πωμού . Το φράγμα της Αργάκας , είναι το τέταρτο μεγαλύτερο της επαρχίας Πάφου και βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή καταπράσινη περιοχή.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Πελοπίδα ανέφερε πως το φράγμα υπερχείλισε τελευταία φορά το 2014  και είναι το δεύτερο φράγμα που υπερχειλίζει φέτος μετά από αυτό του Πωμού πριν από λίγες μέρες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ανέφερε ότι με την υπερχείλιση θα εμπλουτιστούν  όλα τα υπόγεια ύδατα και πρόσθεσε πως οι πλείστοι κάτοικοι της Αργάκας, ασχολούνται με την γεωργία και την παραγωγή όλων των ειδών φρούτων όπως μάνγκο , αβοκάντο , λεμόνια και πορτοκάλια αλλά και λαχανικών.

Το φράγμα της Αργάκας είναι χωρητικότητας 990.000 κυβικών μέτρων νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιακή φωτογραφία 360° απο τον ποταμό Σταυρό της Ψώκας

Ο Κοινοτάρχης είπε ακόμη πως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της περιοχής , τον Ιούνιο του 2016,  η υπερχείλιση θα συμβάλει στην αναδάσωση 17.000 δενδρυλλίων που έχουν φυτευτεί και θα πρέπει να ποτιστούν  με την τοποθέτηση ήδη συστήματος άρδευσης.

Από το φράγμα της Αργάκας, ανέφερε, στέλνεται νερό στο φράγμα της Ευρέτου, εδώ και ενάμισι μήνα , της τάξης των 20.000 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα. 

Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν σήμερα να απολαύσουν το εύχαριστο θέαμα.

Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες που ακολουθούν από τη συνάδελφο δημοσιογράφο Όλγα Ιωάννου του ΡΙΚ.

Στην πιο κάτω φωτογραφία μπορείτε να διακρίνεται στις δύο όχθες την καμένη γη που άφησε στο πέρασμα της η τελευταίαα πυρκαγιά στην Αργάκα με την καταπράσινη πλαγιά στην αντίπερα πλευρά. 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ