19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ολοκληρώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό, με πλούσιο πρόγραμμα

Ολοκληρώνονται τη Δευτέρα το βράδυ οι τριήμερες εκδηλώσεις  Γιορτή Κατακλυσμού”, που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου, με κεντρικό άξονα το συνδυασμό του  λαϊκού πολιτιστικού στοιχείου με τη σύγχρονη ψυχαγωγία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  το απόγευμα θαλάσσια αγωνίσματα, που διοργανώνονται στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Πάφου, του Ναυτικού  Ομίλου Πάφου,του Πολιτιστικού  Συνδέσμου Κάτω Πάφου και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ιερού Ναού Παναγίας Θεοσκέπαστης.

Το βράδυ το πρόγραμμα περιλαμβάνει  ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στην Πλατεία του κάστρου, με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» Γεροσκήπου και συναυλία από τη Χρύσπα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, ότι η  «Γιορτή του Κατακλυσμού» είναι μια έμπρακτη έκφραση της πολιτικής της Δήμου Πάφου να συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας και παράδοσης του νησιού μας, και να ανταποκρίνεται στις ψυχαγωγικές ανάγκες τόσο των δημοτών του, όσο και των ξένων επισκεπτών της πόλης.

Ιδιαίτερα, συνέχισε, στους σημερινούς δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς,  η ανάγκη για ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας ταυτότητας, το καθήκον να δώσουμε το δικό μας πολιτισμικό και πολιτιστικό στίγμα, στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, καθίστανται ακόμα πιο αναγκαία.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ