24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: Κορμοράνοι εμφανίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Κάτω Πάφου (VIDEO)

Κορμοράνοι εμφανίστηκαν σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Κάτω Πάφου και συγκεκριμένα στην περιοχή του μώλου και στα δημοτικά μπάνια σύμφωνα με περαστικούς οι οποίοι μάλιστα μπόρεσαν και τις φωτογράφησαν αλλά και να τους τραβήκουν βίντεο την ώρα που έκαναν τις βουτιές τους για να εξασφαλίσουν το φαγητό τους, ψάρια δηλαδή.


Οι Κορμοράνοι οι οποίοι εμφανίστηκαν στη θάλασσα τράβηξαν τα βλέμματα αφού δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τα δεδομένα της Πάφου να βλέπουμε πάπιες και μάλιστα σε θάλασσα και όχι σε λίμνη.

Τι ακριβώς είναι;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Κορμοράνος (Phalacrocorax carbo) είναι ένα διαδεδομένο θαλασσοπούλι. Συναντάται σε πολλά μέρη στην Ευρώπη, Ασία και Αφρική και στην Ανατολική Ακτή της Βόρειας Αμερικής.

Great cormorant Phalacrocorax carbo 7.jpgΕίναι μεγάλο μαύρο πουλί, που το μήκος του κυμαίνεται στα 77-94 εκατοστά και με άνοιγμα φτερών που μπορεί να φτάσει τα 121-149 εκατοστά. Έχει μακριά ουρά και λευκό πηγούνι, ενώ τα ενήλικα άτομα την περίοδο της αναπαραγωγής αποκτούν λευκές κηλίδες στους μηρούς και λευκό φτέρωμα στο κεφάλι. Χαρακτηριστικό του κορμοράνου είναι ο κίτρινος λαιμός του που διακρίνεται εύκολα. Τα νεαρά άτομα είναι γενικότερα πιο ανοιχτόχρωμα.

Ζει συνήθως κοντά στη θάλασσα, σε λιμνοθάλασσες, λίμνες και ποτάμια. Το χειμώνα αποδημεί προς το Νότο κατά μήκος των ακτών.

Στην Ελλάδα μπορούμε να τον συναντήσουμε το Χειμώνα καθώς έρχεται από την Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη στην Ελλάδα, κυρίως στο Θερμαϊκό και Σαρωνικό κόλπο αλλά και σε ορισμένες λίμνες, όπως τη Μικρή Πρέσπα, την Κερκίνη και την Ορεστιάδα. Συναντάται επίσης και στο Δέλτα του Αξιού. Συχνά τον βλέπουμε να κάθεται σε στήλους και βράχια κοντά στη θάλασσα ή σε λίμνες και ποτάμια με ανοιχτές τις φτερούγες για να τις στεγνώσει. Άριστος κολυμβητής και καλός ψαράς.

 Φωλιάζει σε δέντρα και βράχια κοντά σε υγρότοπους, φτιάχνοντας τη φωλιά του από φύκια, αλλά μερικές φορές και στην ενδοχώρα. Γεννάει την άνοιξη 3-4 αβγά τα οποία κλωσσάνε και οι δύο γονείς επί 28 -31 μέρες. Σε μερικές χώρες οι κορμοράνοι χρησιμοποιούνται από τους ψαράδες ως βοηθοί στο ψάρεμα.
Πιο κάτω στα βίντεο και τις φωτογραφίες τα οποία μας έστειλε αναγνώστης του PafosPress.com μπορείται να διακρίνεται τις πάπιες στην προσπάθειά τους να …ψαρέψουν το φαγητό τους.

α

Πάφος 29 Δεκεμβρίου

Κορμοράνοι στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου 

Πηγή: PafosPress.com

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ