21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών δημιούργησαν με έμπνευση τους Φάρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ξεχωριστή διασχολική έκθεση Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Πάφου με θέμα “Οι Φάροι του Κόσμου- Συνδέοντας Ηπείρους και Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς “πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στα πλαίσια του προγράμματος Σχολεία Εν Δράσει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.


Οι μικροί μαθητές δημιούργησαν έργα τέχνης εμπνευσμένα από τη σημασία του Φάρου δια μέσω των αιώνων για τους ταξιδιώτες του κόσμου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου, στο πολυκατάστημα Kings  Avenue  Mall.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Oι κατασκευές είναι μοναδικές και έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών μεγάλων και μικρών.

Η Ντία Γερμανού, εκπαιδευτικός αποσπασμένη στα Σχολεία Εν Δράσει μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως μαθητές από 20 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της Πάφου συμμετέχουν στην έκθεση.

Κάποια σχολεία, είπε η κ. Γερμανού, ξεκίνησαν από πέρσι να κάνουν έργα για τους Φάρους και η προσπάθεια συνεχίστηκε φέτος, προσθέτοντας πως η δράση ήταν εμπνευσμένη από τη θεματική ενότητα του Πάφος 2017, Ταξιδιώτες του κόσμου.

Σύμφωνα με την κ. Γερμανού, οι μαθητές για την κατασκευή των έργων τους ερεύνησαν και μελέτησαν Φάρους από όλον τον κόσμο και το Φάρο της Πάφου αφού –όπως είπε- οι Φάροι έχουν τη σημασία τους για τον οποιοδήποτε ταξιδιώτη σε οποιαδήποτε χώρα είτε είναι μετανάστης είτε πρόσφυγας.

Με αυτό το σκεπτικό, συνέχισε, οι μαθητές δημιούργησαν έργα τέχνης και κατασκευές.Η κ.Γερμανού είπε πως το αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι να εκτεθούν σε δημόσιο χώρο.

Η κ. Γερμανού ανέφερε πως τα έργα που εκτίθενται στο  Kings Avenue Mall είναι επιλογή ενώ το μέγεθος της δράσης είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού –όπως εξήγησε- έγιναν εκθέσεις στα σχολεία με ακόμη μεγαλύτερο αριθμό έργων.

“Λόγω ωστόσο χώρου έγινε κάποια επιλογή έργων”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε πως οι μαθητές των Σχολείων της Πάφου έχουν εμπλακεί ενεργά στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.

Έχοντας υπόψη ότι οι μαθητές οι σημερινοί θα είναι οι αυριανοί Ευρωπαίοι Πολίτες,σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να τους αφήσουμε έξω από το πρόγραμμα του Πάφος 2017 και τα Σχολεία Εν Δράσει δίνουν συνέχεια το παρών τους, είπε.

Το Πάφος 2017 και τα Σχολεία Εν Δράσει έχουν αφήσει το στίγμα τους στα Σχολεία μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις και  προγράμματα που έχουν γίνει κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σημειώνεται πως τρεις εκπαιδευτικοί έχουν αποσπαστεί στα Σχολεία Εν Δράσει του Πάφος 2017, η Ντία Γερμανού, ο Φοίβος Τρύφωνος και Μαρία Χατζησοφοκλέους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ