22.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΑΦΟΣ: “Ειδική υποχρεωτική εισφορά” ονομάστηκε ο φόρος για το Κοιμητηρίο

 

Ο Δήμος Πάφου ανακοινώνει ότι ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Κοιμητηρίων (Ταφή και Εκταφή) Νόμος, αποφάσισε την επιβολή ειδικής υποχρεωτικής εισφοράς με σκοπό την κάλυψη της δαπάνης της Τοπικής Αρχής για την επέκταση του Κοιμητηρίου στην Έξω Βρύση, Ενορία Αγίου Θεοδώρου, η οποία περιλαμβάνει το ποσό της αποζημίωσης για την απόκτηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας γης και το κόστος των αναγκαίων έργων/εργασιών.


 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

  1. Το ποσό της υποχρεωτικής εισφοράς ορίστηκε σε €12 (δώδεκα ευρώ) ετησίως, κατανεμόμενο σε 4 δόσεις και θα καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών υδατοπρομήθειας, οι οποίοι εκδίδονται και αποστέλλονται ανά τρίμηνο. Το μέτρο θα ισχύσει για 10 τρίμηνα.
  1. Υποκείμενα στην εισφορά είναι όλα τα πρόσωπα τα οποία έχουν επ’ονόματί τους μετρητή υδροδότησης (λογαριασμό), που εξυπηρετεί οικιακή χρήση (νοικοκυριό). Διευκρινίζεται ότι το ποσό της εισφοράς θα επιβάλλεται ανά μετρητή/λογαριασμό.
  1. Κάθε πρόσωπο το οποίο υπόκειται στην εισφορά, έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση στην αρμόδια Αρχή (Δήμο Πάφου) μέσα σε 15 ημέρες από την επίσημη γνωστοποίηση της απόφασης για επιβολή της εισφοράς, η οποία ορίζεται ως η δημοσίευση της γνωστοποίησης στον ημερήσιο Τύπο στις 25 Αυγούστου 2016.
  1. Με βάση τις πρόνοιες του υπό αναφοράν Νόμου, σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο παραλείψει ή αρνηθεί να πληρώσει το ποσό που ορίστηκε εντός της εκάστοτε καθορισμένης προθεσμίας, ο Δήμος θα το εισπράξει με επιβάρυνση 10%.

Για πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Τμήμα Οικονομικών του Δήμου, τηλ. 26950572, 26942711, 26938217, 26220293 ή στο Κέντρο Πληροφόρησης και Εξυπηρέτησης Δημοτών, τηλ. 26822270  (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή).

Ο Δήμος προσβλέπει στην κατανόηση των επηρεαζομένων, αφού με τη δρομολογηθείσα επέκταση του κεντρικού κοιμητηρίου της πόλης γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της έλλειψης χώρων ταφής σε Κοιμητήρια της δημαρχούμενης περιοχής.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ