21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ας βοηθήσουμε όλοι να βρεθεί το πιθηκάκι και να επιστρέψει σπίτι του [φώτο]

Ένα μικρό γκρίζο πιθηκάκι το οποίο κυκλοφορεί ελεύθερο τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους και γειτονιές της Πάφου έγινε Talk of The Town! 


 

Στις προσπάθειες εντοπισμού του ζώου το οποίο είναι ακίνδυνο και φοβισμένο έχει εμπλακεί και η Αστυνομία ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια του κόσμου ούτως ώστε το πιθηκάκι να επιστρέψει στο σπίτι του και τους ιδιοκτήτες του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το μικρό γκρίζο πιθηκάκι ανήκει σε γυναίκα, η οποία το έχει εδώ και δέκα χρόνια και βρισκόταν σε ειδικά διαμορφωμένο κλουβί στην αυλή του σπιτιού της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, φαίνεται ότι ο πίθηκος κατάφερε να βγει από το κλουβί του όταν άγνωστοι επιχείρησαν να το ανοίξουν πιθανόν για να τον κλέψουν.

Πρόκειται για γκρίζο πίθηκο, ο οποίος δεν είναι επικίνδυνος, δεν ξεπερνά το ένα μέτρο και ζυγίζει τέσσερα κιλά.

pithikos1

Πάντως κάτοικοι της Πάφου που τον είδαν ανέφεραν ότι γυρνάει απο σπίτι σε σπίτι και ανεβααίνει σε δέντρα ενώ δεν παραλείπει να τρώει και ζωοτροφές απο γάτες και σκύλους.

Πάντως σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αναφορές ο πίθηκος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα εξωτικά φρούτα, όπως παπάγια και άλλα.

%ce%b11%ce%b12

Το πιθανότερο είναι το ζώο να βρίσκεται κάπου φοβισμένο με την Αστυνομία να απευθύνει έκκληση στο κοινό της Πάφου, σε περίπτωση που δει κάπου τον πίθηκο να επικοινωνήσει αμέσως με το 112 ή το 199 ή με τη Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Η φωτογραφία στάληκε στο PafosPress.com απο την Ισαβέλα Σοφία Μιχαήλ την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ