29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΑΦΟΣ: Αναστάτωση ανάμεσα σε επιχειρηματίες για την απόφαση των σκιαδίων

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε μεγάλη μερίδα επαγγελματιών της Πάφου οι οποίοι διαμαρτύρονται για την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τροποποιήσει την μέχρι σήμερα πολιτική του για τα σκιάδια. 


Η απόφαση η οποία πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος, σύμφωνα με παράπονα επιχειρηματιών, ενδέχεται να καταστρέψει μερίδα επιχειρήσεων οι οποίες τα τελευταία χρόνια διεξήγαγαν ένα συνεχή αγώνα προσαρμογής και πιστής εφαρμογής των εως τώρα αποφάσεων, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο PafosPress.com, και τώρα πρέπει πάλι να ξεκινήσουν απο την αρχή.

Καμία έκπτωση λέει ο Δήμος Πάφου

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως προκύπτει και απο την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της Ολομέλειας του Δ.Σ. ο Δήμος Πάφου δεν δείχνει διατεθειμένος να διαπραγματευτεί οποιεσδήποτε αλλαγές θεωρώντας ότι η πορεία η οποία χαράχθηκε μόνο μπροστά μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει.

Πως σχολιάζει ο ΣΙΚΑΠ

Έντονα ενοχλημένος παρουσιάζεται απο την πιο πάνω απόφαση ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νεόφυτο Θρασυβούλου ο οποίος μίλησε στο PafosPress.com.

“Παίρνουν αποφάσεις χωρίς να διαβουλευτούν με κανένα και χωρίς να ρωτήσουν την γνώμη μας. Αν και δεν έχουμε ακόμη ενημερωθεί επίσημα και η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι απο τα ΜΜΕ, έχουμε ασχοληθεί με το θέμα και θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον παραγκωνισμό μας σε κάτι που μας επηρεάζει άμεσα και μας αφορά απο πρώτο χέρι”.

Κουραστήκαμε κάθε λίγο να αλλάζουν αποφάσεις

Κουραστήκαμε να πρέπει να αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι τις επιχειρήσεις μας επειδή αλλάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και αλλάζουν τα άτομα“. Αξίζει να θυμήσουμε, είπε ο κ. Θρασυβούλου ότι ειδικά σε ότι αφορά την Ποσειδώνος, ένα πολεοδομικό έργο και χρηματοδοτούμενο απο την ΕΕ ο ίδιος ο Δήμος αποφάσισε τα σχέδια των σκιαδίων, ο ίδιος ο Δήμος αποφάσισε τα υλικά και ο ίδιος ο Δήμος υπέδειξε και απο που θα κατασκευάζονταν. Να θυμίσουμε ότι οι καταστηματάρχες το μόνο που έκαναν ήταν να αποπληρώσουν το κόστος που τους αναλογούσε.

Να μελετούν πριν παίρνουν αποφάσεις

Καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει το δικαίωμα να μας επιφορτώνει λάθη και παραλείψεις. Ποιος θα πληρώσει το κόστος για λάθη των άλλων ανέφερε ο Νεόφυτος Θρασυβούλου. Δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για δέκα χρόνια, συμπλήρωσε ενώ η θητεία τους έχει μικρότερη διάρκεια.

Πως βλέπει ο ΣΙΚΑΠ  την απόφαση για τα σκιάδια με ύψος 1,80μ;

Είμαστε και σε αυτό το θέμα κάθετα αντίθετοι. Εκείνο που πρέπει να σκεφτούν είναι πως να μας βοηθήσουν και όχι πως να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Αν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα με τη θάλασσα, τον αέρα και τις βροχές του Χειμώνα τότε ας μας παρουσιάσουν τις λύσεις και μετά να λαμβάνουν αποφάσεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν εκτός και αν δεν τους απασχολεί ότι κάποιοι κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί δεν θα μπορούν να προστατεύσουν τις επενδύσεις που έκαναν και τις περιουσίες τους“.

Τι πρέπει να γίνει;

Ο υπουργός Εσωτερικών πρέπει κάποια στιγμή να θεσμοθετήσει ένα πλαίσιο γύρω απο το θέμα και να μην είμαστε μετέωροι στις όποιες ορέξεις ή τα όποια συμφέροντα ενδεχομένως να κρύβνται πίσω απο κάθε απόφαση. Όπως στην τελευταία ψηφοφορία κάποιοι εξαιρέθηκαν γιατί μπορεί να είχαν σχέση με τις αποφάσεις την ίδια στιγμή πρέπει να συμβαίνει και το αντίθετο“.

Πως αντιδρά ο ΣΙΚΑΠ;

Με επιστολή εντός των ημερών θα ενημερώσουμε για τις θέσεις μας τόσο τον Δήμαρχο όσο και την Έπαρχο αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους ένα προς ένα ξεχωριστά. Θα ενημερώσουμε και τον Υπουργό Εσωτερικών και θα αντιδράσουμε συντονισμένα μετά απο Γενική Συνέλευση που θα κάνουμε. Στηρίζουμε κάθε λογική προσπάθεια αναβάθμισης και εξυγίανσης της πόλης μας όμως δεν μπορεί να είμαστε μάρτυρες αποφάσεων που το μόνο που κάνουν είναι να μας αφήνουν εκτεθειμένους”.

Επαναλαμβάνω, είπε ο κ. Θρασυβούλου, ας λύσουν το πρόβλημα με τις πέτρες, τα φύκια και τη θάλασσα του Χειμώνα και τότε αποφασίζουν και αλλαγή στα σχέδια.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ