17.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

ΠΑΦΙΤΙΚΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ: Η πολιτική βιτρίνας, τα γρασίθκια, τα παρκούθκια και τα μουσκουρούθκια

Ο Δεκεμβριος του 2016 είναι υπό φυσιολογικές περιστάσεις, αν δεν υπάρξει αναβολή, μήνας εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δήμαρχοι, μουχτάρηδες, σύμβουλοι, αζάες και έφοροι θα μπουν ξανά στη διαδικασία να τρέξουν, να δουν και σε κάποιες περιπτώσεις να λύσουν μάλιστα και προβλήματα (καλό είναι αυτό αλλά να συμβαίνει διαρκώς όχι πριν απο εκλογές).

Εκείνο που μας κάνει φυσικά εντύπωση τους τελευταίους μήνες και αναμένουμε ότι θα εντατικοποιηθεί τους αμέσως επόμενους είναι η ξαφνική επανεμφάνιση κάποιων, βίαια μάλιστα, στα ΜΜΕ με ανακοινώσεις, δηλώσεις, άρθρα και ένα ενδιαφέρον για την ευημερία μας μεγαλύτερο ακόμη και απο εμάς των ιδίων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την ίδια στιγμή καταγράφουμε στα όσα παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό κάνοντας μια βόλτα έναν οργασμό κινητικότητας στο να φυτευτούν γρασίδια, να καθαριστούν πάρκα, να σουλουπωθούν προσόψεις κτιρίων ακόμη και ολόκληρων κοινοτήτων και Δήμων. Δεν λέμε καλά όλα αυτά αλλά αν πάει κανείς στους απο μέσα δρόμους τι θα δει; Μήπως το ενδιαφέρον εξαντλείται και η πολιτική της βιτρίνας είναι γυμνή;

Τα άλλα πάρκα, αυτά που δεν τα βλέπουν οι πολλοί, μήπως έχουν τα χάλια τους (έχουμε πολλά παραδείγματα). Ξερά δέντρα και θάμνοι, τρύπια διαχωριστικά, σκουπίδια, μπάζα, χωράφια ακαθάριστα και επικίνδυνες κατασκεύες ετοιμόρροπες σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτά όμως “ευτυχώς” δεν τις βλέπει κανείς.

Εκείνο που πραγματικά θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως είναι αν μπορούσαμε να έχουμε στατιστικά στοιχεία για το πόσοι σημερινοί εκλεγμένοι θα αποσυρθούν και πόσοι θα επαναδιεκδικήσουν για να “θυσιαστούν” για το κοινό όφελος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δείξει σύντομα…

Ο Παρατηρητικός

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ