28.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Διάκριση της Παφίτισσας Άντρης Αβραάμ στα βραβεία Βusiness Woman Awards of the Year 2017

Μια Παφίτισσα, η οδοντίατρος χειρούργος Άντρη Αβραάμ, βραβεύτηκε με τη διάκριση του Business Woman Awards of the Year 2017, σε αναγνώριση της 28χρονης επαγγελματικής της  πορείας, της πολύχρονης συνεισφοράς της στο εθελοντισμό, ειδικά στον ΠΑΣΥΚΑΦ και γενικά στην κοινωνία, ως επικεφαλής προώθησης και προβολής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης,  Πάφος 2017.



Πρόκειται για μια γυναίκα εθελόντρια, η οποία διακατέχεται από συναισθήματα αλληλεγγύης για ένα κοινό σκοπό… την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Το Business Woman Awards of the Year που σχετίζεται με την αναγνώριση των εργαζομένων γυναικών, διοργανώνεται για 11η χρονιά και είναι παγκύπριος διαγωνισμός.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Hilton Hotel Nicosia το Σάββατο, 29 Απριλίου 2017.

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Janice Ruffle. O θεσμός έχει σκοπό την πλατφόρμα αναγνώρισης των εργαζομένων γυναικών και σημαντικών προσωπικοτήτων από ολόκληρη την Κύπρο.

Η κ. Janice Ruffle, εξηγώντας στο ΚΥΠΕ το σκεπτικό των βραβείων, ανέφερε  ότι  οι γυναίκες μεταμορφώνουν την εργασία και προσφέρουν στην κοινωνία μέσα από θέσεις κλειδιά, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό της γυναικείας προσωπικότητας, της επαγγελματικής κατάρτισης και της προσφοράς στον εθελοντισμό και στην κοινωνία γενικότερα.

Ο διαγωνισμός αφορούσε δύο κατηγορίες: των αυτοεργοδοτουμένων εργαζομένων γυναικών και των υπαλλήλων σε διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Οι 10 επικρατέστερες υποψήφιες για το 2017 ήταν οι ακόλουθες: Andri Avraam Dental Surgeon, Catherine Beger Little Muse Theatre, Chrysi  Iacovou Harrington Lc Positive Voice, Melissa Lowndes Meli Property Services, Νicolla Smith Freedom Dolls, Νiovi Spyridaki Actress –Performing Arts, Kalypso Theocharidou  Lawyer, Yvonne Tsanos of Shipping Group,  Pennelope Walker Hair Club Salon και Anna Wall Frorida Polls.

Βραβεία εξασφάλισαν οι κυρίες  Andri Avraam,  Catherine Beger και Yvonne Tsanos. Στις νικήτριες απονεμήθηκαν βραβεία όπως ασημένιες καρφίτσες, ένα μπρούτζινο έργο τέχνης που απεικονίζει το πρόσωπο μιας γυναίκας, και έναν πίνακα από την καλλιτέχνη Μαρία Ιγνατίου Σιακκαλή.

H ιδρύτρια των βραβείων κ. Ruffle,  στο πλαίσιο της τελετής, ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή που αποτελείται –όπως είπε- από έξι άτομα:  Sarah Loyne, Margarita Elisova, Anna Homenko, Mila Levi, Despina Theodossiou  and Aman Versnescu. Οι κριτές, όπως εξήγησε, έχουν επιλεγεί λόγω του υψηλού επιπέδου δικαιοσύνης που τις χαρακτηρίζει και της ικανότητας τους να αποφασίζουν απόλυτα αξιοκρατικά.

Η ιδρύτρια του  Βusiness Woman Awards of the Year έχει επιλέξει για επικεφαλής την κ. Olga Balakleets, Πρόεδρος της Επιτροπής παραμένει η Maurein Watt, ενώ στην επιτροπή είναι επίσης το παλιό ιδρυτικό μέλος η κ. Lesley Faulkner.

Στην Εποπτική Επιτροπή συμπεριλαμβάνονται Καθηγητές Πανεπιστημίου, Βουλευτές, Δημοσιογράφοι και Ηγούμενος του Αγίου Όρους με Επίτιμο Πρόεδρο τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθανάσιο Αγγελόπουλο.

Η βιογραφία της Άντρης Αβραάμ συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο 21ος αιώνας Κύπρος που εκδίδει το Κέντρο Οικουμενικού Ελληνισμού και κοσμεί όλες τις βιβλιοθήκες του κόσμου όπου υπάρχουν Έλληνες. Αποτελεί παράδειγμα ήθους, επικοινωνίας και πολιτισμού της κοινωνίας.

Η κ. Αβραάμ γεννήθηκε στην Πάφο. Είναι θυγατέρα του Σταύρου Αβραάμ και της Μαρούλας Παλληκαρίδου. Σπούδασε στη Σχολή του Πανεπιστημίου Johanna Wolfgang Goethe στη Φρανκφούρτη και μετεκπαιδεύτηκε στην Ανώδυνη Οδοντιατρική Περίθαλψη με λέιζερ στη Γερμανία. Διατηρεί εδώ και 28 χρόνια ιατρείο ιδιωτικό στην Πάφο.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Άντρη Αβραάμ ανέφερε πως από μικρή είχε ευαισθησίες και της άρεσε να βοηθά τους συνανθρώπους της. Ασχολήθηκε αρχικά με τον προσκοπισμό και στη συνέχεια ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Νέων του Ερυθρού Σταυρού. Ήταν μέλος της χορωδίας της σχολικής ορχήστρας. Ταυτόχρονα ήταν μια άριστη μαθήτρια. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο πήγε στη Γερμανία όπου παρακολούθησε μαθήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας στο οικοτροφείο  Goethe στο Gottingen.

Ύστερα από τέσσερις μήνες εξασφάλισε το πιστοποιητικό επάρκειας γλώσσας και αποτάθηκε στα γερμανικά πανεπιστήμια εξασφαλίζοντας μια θέση στην Οδοντιατρική Σχολή του Johan Wolfgang Goethe Univeritaet στη Φρανκφούρτη. Με το πέρας των σπουδών της επέστρεψε στην Κύπρο και άνοιξε δικό της οδοντιατρείο στην Πάφο. Το 2001, η κ. Αβραάμ  πήγε για δεύτερη φορά στη Γερμανία για μετεκπαίδευση και απέκτησε πιστοποιητικό στην ανώδυνη οδοντιατρική περίθαλψη με λέιζερ.

Είναι υπέρμαχος της διαρκούς επιμόρφωσης και παρακολουθεί διαρκώς παγκύπρια, πανελλήνια και παγκόσμια συνέδρια. Στο ιατρείο της έχουν κάνει πρακτική εξάσκηση πολλοί φοιτητές της οδοντιατρικής.

Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος των συλλόγων γονέων, συμμετείχε στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ladies Circle No 5 Πάφου, Γραμματέας στο Σωματείο των Χειμερινών Κολυμβητών, Πρόεδρος του Κυπρογερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου για δέκα συνεχή χρόνια, μέλος της Λέσχης Αγαπήνωρ Lions Πάφου και μέλος του Κυπρορωσικού Συνδέσμου.

Η εθελοντική της δράση στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) απαριθμεί  21χρόνια από τα οποία τα οκτώ τελευταία προσφέρει από τη θέση της Προέδρου στην επαρχία Πάφου.

Με όραμα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την απειλή του καρκίνου η εθελοντική της συμβολή στην πρόληψη και στην παροχή δωρεάν υπηρεσιών προς τους καρκινοπαθείς υπήρξε πολύ αποτελεσματική.

Η ίδια εκτιμά πως η προσωπικότητα της διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό από την εποχή που έζησε στη Γερμανία αφού, πως είπε, την επηρέασε ο τρόπος που εργάζονταν ο λαός της Γερμανίας, η πειθαρχία, η υπευθυνότητα και ο σωστός επαγγελματισμός τους.

Σημαντική ωστόσο, όπως υποστηρίζει, είναι  και η ανατροφή που της έδωσαν οι γονείς της, ενθαρρύνοντας την να βοηθά τους συνανθρώπους της, χωρίς διακρίσεις.

Η Άντρη Αβράαμ,  κατά τη διεκδίκηση της ΠΠΕ Πάφος 2017  συμμετείχε ενεργά από τη θέση της Προέδρου του Κυπρο- Γερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου. Επιλέγηκε ως μέλος της Επιτροπής των Πολιτών και είναι εθελόντρια στην ΠΠΕ Πάφος 2017.

Αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση της επικεφαλής προώθησης και προβολής του Πάφος 2017.

Η κ. Αβραάμ είναι μητέρα δύο παιδιών του Πάνου Γεωργιάδη, ιατρό στο επάγγελμα και της Μαρίας Σταύριας Γεωργιάδη που βρίσκεται στο πτυχίο της οδοντιατρικής.

Αφιερώνει το ελεύθερο χρόνο της στο κολύμπι, είναι χειμερινή κολυμβήτρια, της αρέσει η ζωγραφική, το διάβασμα, το περπάτημα, ο χορός και τα ταξίδια. Αγαπά τον πολιτισμό, το θέατρο και τον κινηματογράφο, τις μουσικές παραστάσεις, και κυρίως το επάγγελμά της.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ