17.9 C
Paphos
Wednesday, March 27, 2024

Παρουσίαση για τους τρόπους ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Κύπρο

Το ΕΒΕ Πάφου μέσα στα πλαίσια συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Open Educational Resources for the Development of Arts and Crafts (OER-CRAFT) πραγματοποίησε παρουσίαση σε νέους που έχουν πολύ μικρές επιχειρήσεις, ή που ασχολούνται με τις τέχνες και την χειροτεχνία και θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο τους, με θέμα: Προκλήσεις και ευκαιρίες για την επιχειρηματικότητα πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Κύπρο (Challenges and Opportunities for micro-entrepreneurship in Cyprus).

 

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν οι στόχοι που θέτει η Κυπριακή κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, οι διάφορες πηγές χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά κονδύλια  αλλά και η πλατφόρμα που σχεδιάζεται μέσα στα πλαίσια του προγράμματος για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τέχνες και χειροτεχνία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

oer-craft-1st-presentation-paphos_1

To OER-CRAFT στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων κατάρτισης για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων, ιδίως στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις εθνικές και κοινοτικές αγορές, με την ανάπτυξη σχετικών λύσεων κατάρτισης και υλικό για την ενίσχυση της ικανότητας των υφιστάμενων πολύ μικρών και επιχειρήσεων που ασχολούνται με τις τέχνες και την χειροτεχνία να αγωνιστούν στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα OER-CRAFT είναι αφιερωμένο σε όλα εκείνα τα άτομα που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ως απάντηση στην κρίση και την ανεργία.

 

Η ιδέα πίσω από το OER-CRAFT είναι να αναπτυχτεί μια πλατφόρμα με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, ανοιχτό σε όλους, που απευθύνεται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις τέχνες και την χειροτεχνία, με στόχο την προώθηση της πρόσβασής τους στην ενιαία αγορά της ΕΕ καθώς και τις ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

 

Την παρουσίαση έκανε ο κ. Μάκης Φ. Τσιάτσιος, Υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕ Πάφου. Για περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα και για όλες τις δωρεάν πληροφορίες που έχουν δημιουργηθεί για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.craftstraining.eu/

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ