29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Παραλιακό μέτωπο Πάφου – Εικόνα εγκατάλειψης

Κλιμάκιο της Συμμαχίας Πολιτών, περιόδευσε στο παραλιακό μέτωπο Κάτω Πάφου, καταγράφοντας προβλήματα της περιοχής. Λίγες μέρες μετά τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης για την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Πάφος 2017» και με το επίκεντρο κατά το τελευταίο διάστημα να είναι στραμμένο στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης, το παραλιακό μέτωπο φαντάζει πιο παραμελημένο από ποτέ, προσδίδοντας, σε ένα έργο σχετικά πρόσφατο, μια εικόνα εγκατάλειψης και μηδενικής συντήρησης, τύχη την οποία ελπίζουμε να μην έχουν και τα υπό κατασκευή έργα στο ιστορικό κέντρο.

Ο ελλιπής και ελαττωματικός φωτισμός, το κακό και επικίνδυνο οδόστρωμα κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου (ιδιαίτερα πίσω από τα ξενοδοχεία και στην Περιοχή του πρώην Εργοστασίου ΣΟΔΑΠ) και η έλλειψή σεβασμού σε άτομα με αναπηρίες, σε συνάρτηση με τις αφημένες και κατεστραμμένες υποδομές (Δημοτικά Λουτρά και Αποχωρητήρια) και εξοπλισμό (δημόσια παγκάκια, κάδοι σκυβάλων, πινακίδες, κλπ.), προσδίδουν μια θλιβερή αίσθηση στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου, η οποία πόρρω απέχει από την εικόνα που αρμόζει σε μια Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Επιπλέον, κατεστραμμένα καλώδια και αφημένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, σε αρκετά σημεία τις περιοχής, συνθέτουν ένα επικίνδυνο σκηνικό για τους διερχομένους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το όλο ακαλαίσθητο σκηνικό της ευρύτερης περιοχής συμπληρώνουν διάφορα ανεξέλεγκτα εργοτάξια και στάσιμες οικοδομές, τόσο στο Λιμανάκι όσο και στην περιοχή της Θεοσκέπαστης και της οδού Αγίου Αντωνίου. Όσον αφορά στην προέκταση του παραλιακού πεζόδρομου, πίσω από την περιοχή του Κάστρου προς τον Φάρο, πέρα από την έλλειψη φωτισμού, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η παραμελημένη εικόνα του Αρχαιολογικού Πάρκου και ειδικά η περίφραξη, η οποία στερείται οποιουδήποτε εξωραϊσμού και εικαστικής παρέμβασης.

Οι ακαλαίσθητοι χώροι, οι κακοσυντηρημένες προσόψεις των κτηρίων, οι αισθητές παρατυπίες και η μη τήρηση της κείμενης νομοθεσίας που παρατηρούνται στα επαγγελματικά υποστατικά, πλήττουν ανεπανόρθωτα την αισθητική και την ομοιομορφία του αστικού ιστού της ευρύτερης τουριστικής περιοχής. Ευελπιστούμε οι αρχές να δείξουν τη δέουσα ευαισθησία, προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να δοθεί στο σημαντικό αυτό για την πόλη και το τουριστικό μας προϊόν σημείο, η αίγλη που του αρμόζει.

 

Χάρης Φ. Σοφοκλέους

Μέλος της Πολιτικής Συγκλήτου Συμμαχίας Πολιτών

Εκπρόσωπος Τύπου Επαρχιακού συμβουλίου Πάφου

Νεόφυτος Σπυρίδης

Αντιπρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Πάφου Συμμαχίας Πολιτών , αρμόδιος για θεματικές ενότητες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ