15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Πανσέληνος: Εντυπωσιακές εικόνες από το “super” φεγγάρι

Kαθώς η νύκτα πέφτει, ξεδιπλώνεται το “πέπλο” μυστηρίου γύρω από το εντυπωσιακό φαινόμενο του “Super Moon”.


 

Συγκεκριμένα, η Σελήνη πλησιάζει στη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, σε απόσταση περίπου 348.400 χιλιομέτρων, και έτσι θα φαίνεται ως η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει μετά το 1948.

Η ταχύτητα σκοτώνει
Τι λένε οι αστρολόγοι
Φυσικά το αποψινό φαινόμενο δεν αφήνει αδιάφορους τους αστρολόγους, οι οποίοι δίνουν τη δική τους ερμηνεία. «Μια Πανσέληνος, λένε, φέρνει στο φως ότι μας εμποδίζει να προχωρήσουμε. Υπό το φως της σελήνης διαπιστώνουμε και παρατηρούμε, έρχονται στην αντίληψή μας αισθήματα, πράξεις, αντιδράσεις και συμπεριφορές που χρειάζεται να μεταμορφωθούν».

Εν κατακλείδι, όσοι αντικρίζουν το φαινόμενο αυτό, μιλούν για ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Δείτε μερικές φωτογραφίες από το φαινόμενο του “Super Moon”.

Σημειώνεται ότι, η επόμενη φορά που το φεγγάρι θα βρεθεί πάλι τόσο κοντά και θα φαίνεται τόσο μεγάλο και φωτεινό, θα είναι τον Νοέμβριο του 2034, σύμφωνα με τη NASA.

2

3

4

4

5

6

7

Διαβάστε επίσης:

Καθώς το σκοτάδι κάλυψε αρκετές χώρες της ανατολικής Ασίας, κάνουν το γύρο του Διαδικτύου οι πρώτες εικόνες της σημερινής, λαμπερής “σούπερ σελήνης”.

Την υπερπανσέληνο ετοίμαζονται να δουν άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς η σελήνη σήμερα θα βρίσκεται κατά 14% πιο κοντά στη Γη και θα είναι κατά 30% πιο φωτεινή σε σχέση με τις υπόλοιπες πανσελήνους του έτους. Αλλά προς το παρόν απολαμβάνουμε υπέροχες εικόνες που τραβήχτηκαν σήμερα κυρίως στη Κίνα. Δείτε κάποιες από αυτές που ανέβασε στα social media το China Xinhua News

2

3

4

Πηγή: sigmalive.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ