17.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Ο Οργανισμός Πάφος 2017 στη Γενική Συνέλευση του EU –Japan Fest

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού Πάφος 2017 με το σημαντικότερο πολιτιστικό Οργανισμό της Ιαπωνίας EU Japan Fest Japan Committee, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος 2017, Χρίστος Πατσαλίδης, προσκλήθηκε και θα παραστεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή του στην Ιαπωνία στις 22 Φεβρουαρίου 2017.



Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος 2017, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει μαζί με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες Σαν Σεμπαστιάν και Βρότσλαβ 2016, και την αδελφή Πολιτιστική Πρωτεύουσα Άαρχους 2017, το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017, αλλά και των έργων που πρόκειται να παρουσιαστούν σε αυτό με τη συμμετοχή Ιαπώνων καλλιτεχνών, τα οποία χορηγούνται από τον Οργανισμό EU Japan Fest Japan Committee.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Οργανισμού, και σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Ιαπωνία και Πάφο το 2016, θα παρουσιάσει στα μέλη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιαπωνίας (JATA) την Πάφο ως ένα τουριστικό προορισμό με πολιτιστικό περιεχόμενο, με στόχο τη συμπερίληψη της Πάφου ως προορισμό στα τουριστικά πακέτα της JATA.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μεγάλοι Ιάπωνες καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν στην Πάφο και σε έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι, μεταξύ άλλων, η διάσημη Chiharu Shiota με μια εγκατάστασή της στο μεγάλο εικαστικό project‘TerraMediterraneainAction’, με τη συνεργασία του Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας και εταίρους από το Ισραήλ και τη Γερμανία.

Η φωτογράφος Terue Yamauchi με μια έκθεση φωτογραφίας, ο καλλιτέχνης – αρχιτέκτονας Kazuhiro Jayiima, ο οποίος συμμετέχει στο εικαστικό έργο ‘Artwins’, τον streetartist NobuyukiUsuda, γνωστό με το όνομα Usugrow, στην πλέον γνωστή δράση ‘StreetArtSquare’, αλλά και η θεατρική ομάδα Arica η οποία παρουσιάζει το έργο της ‘KIOSK’ στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μονοδράματος 2017.

Οι περίφημοι Yamato Taiku Drummers, η παράσταση με την ομάδα κρουστών OrekaTX.

Συνεργασίες με άλλους φορείς, όπως το Home for Co-operation που επιμελείται το project ‘Japanese Eyes on Cyprus’, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, το Country side Animafest, τα οποία προσκαλούν καλλιτέχνες που ασχολούνται με πολυμέσαμετίτλο‘Between Regularity and Irregularity’, το animation αλλά και print making artists, καθώς και επιμελητές εκθέσεων που συνεργάζονται σε έργα όπωςτο‘Euphoria Revised’.

Ο Οργανισμός EU Japan Fest, προστίθεται στην ανακοίνωση, στηρίζεται οικονομικά από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ιαπωνίας, οι οποίες χορηγούν πολιτιστικές παραγωγές και ανταλλαγές μεταξύ Ιαπώνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών.

Η Επιτροπή του EU Japan Fest απαρτίζεται από ανθρώπους των μεγάλων βιομηχανιών της Ιαπωνίας αφού πρώην Πρόεδροι του διετέλεσαν ο Πρόεδρος της Mitsubishi Heavy Industries και ο Πρόεδρος της Toyota Motors. O 25ος και τελευταίος Πρόεδρος του Οργανισμού είναι ο κ. NobuyukiKogi, Πρόεδρος των επιχειρήσεων Nomura Holdings.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ