23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Ολοταχώς με εκλογές πενταετίας στις 18 Δεκεμβρίου

Ολοταχώς βαδίζει το Υπουργείο Εσωτερικών με εκλογές πενταετίας στις 18 Δεκεμβρίου ύστερα από την προκήρυξη σήμερα με δημοσιεύσεις των σχετικών διαταγμάτων στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου είπε πως “προχωρούμε για εκλογές στις 18 Δεκεμβρίου και πάμε για εκλογές πενταετίας”.

Ερωτηθείς αν αυτό πλέον είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “πάμε για εκλογές πενταετίας εκτός αν γίνουν σεισμοί, λοιμοί ή καταποντισμοί”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, έχουν εκδοθεί τα εντάλματα εκλογής προς τους Εφόρους με τα οποία ορίζεται ημερομηνία των εκλογών, η 18 του Δεκέμβρη και οι ημερομηνίες σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες 17 Νοεμβρίου για τους δήμους και 21 Νοεμβρίου για τις κοινότητες.

Σε άλλη ερώτηση για τον ακριβή αριθμό των ψηφοφόρων, ανέφερε ότι αυτός θα είναι οριστικός την Δευτέρα γιατί όπως διευκρίνισε, σήμερα κλείνουν οι ενστάσεις.

“Το Σαββατοκυρίακο ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα γίνει ενημέρωση του καταλόγου”, συμπλήρωσε.

Την Δευτέρα, είπε ο κ. Δημητρίου, προγραμματίστηκαν ήδη δύο υπηρεσιακές συσκέψεις και μετά προγραμματίζονται συσκέψεις με εκπροσώπους των κομμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ