22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Οι νικητές του Imagine Cup 2016- Πως τα πήγαν οι Ανδρέας και Νίκος απο την Πάφο;

Η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση, η συμμετοχή της Κύπρου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.


«Όλα όσα έχεις φανταστεί, μπορεί να γίνουν πραγματικότητα φτάνει να το τολμήσεις».

Με αυτά τα λόγια ο CEO της Microsoft Σάτια Ναντέλα, καλωσόρισε συμμετέχοντες και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, στον 14ο διαγωνισμό τεχνολογικό διαγωνισμό καινοτομίας Imagine Cup2016, που πραγματοποιήθηκε στο Seattle των ΗΠΑ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς τεχνολογίας, στον οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής φοιτητές από κάθε άκρη της γης διεκδικώντας μια θέση στο όνειρο και την ευκαιρία να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Οι φοιτητές Νίκος Μούζουρας (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και ο Ανδρέας Πογιατζιής (Πανεπιστήμιο Γλασκόβης) απο την Πάφο, συμμετείχαν με την εφαρμογή Derma Track, η οποία έχει τη δυνατότητα να ‘’διαβάζει’’ τις ελιές που υπάρχουν στο σώμα και να διαγνώσει τυχόν μελανώματα και κακοήθειες.

Συνολικά στους τελικούς του Imagine Cup 2016, συμμετείχαν 34 χώρες, με 35 διαφορετικές συμμετοχές στις κατηγορίες Games, Innovation και την κατηγορία World Citizenship στην οποία διαγωνιζόταν Κύπρος και Ελλάδα.

Μετά από μια εξαιρετική παρουσίαση της εφαρμογής της, η κυπριακή αποστολή δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό, παρόλα αυτά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε διάφορους επενδυτές που βρέθηκαν στη διοργάνωση.

Νικητήρια ομάδα στους τελικούς, αναδείχθηκε η ANTy από τη Ρουμανία, με την Ελλάδα και την εφαρμογή AMANDA, να κατακτά τη δεύτερη θέση.


Όλοι οι νικητές των κατηγοριών, έλαβαν χρηματικά ποσά ύψους 50.000 δολαρίων, με τους νικητές του διαγωνισμού να λαμβάνουν ακόμη 50.000 δολάρια από την Microsoft για να τελειοποιήσουν την εφαρμογή τους και να την προωθήσουν στην αγορά.

 Πηγή: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚAΤΣΙΗΣ/ > city/sigmalive.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ