23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Τρία μεγάλα ξενοδοχεία της Πάφου περνούν σε χέρια Ισραηλινών

Είναι η δεύτερη φορά που τα τρία γνωστά ξενοδοχεία της Πάφου αλλάζουν ιδιοκτησιακό καθεστώς


Τα τρία γνωστά ξενοδοχεία, πρόκειται για τα Cypria Maris, Cypria Bay στη Γεροσκήπου και το Laura ανήκαν σε Κύπριους επιχειρηματίες όμως τα έχασαν λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsit το οποίο επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”.

Οι ξενοδοχειακές αυτές μονάδες εξαγοράστηκαν από ισραηλινά επιχειρηματικά συμφέροντα έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα δε με την εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» τα τρία ξενοδοχεία ήταν μέχρι πρόσφατα ιδιοκτησία Ινδού επιχειρηματία, τα οποία προηγουμένως ανήκαν σε Κύπριους επιχειρηματίες όμως λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων τα είχαν αναλάβει διαχειριστές τραπεζών.

Η εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που εξαγόρασε τα τρία ξενοδοχεία είναι η Fattal Hotel Management Ltd, η οποία ήδη διαχειρίζεται 38 ξενοδοχεία στο Ισραήλ και άλλα 85 στην Ευρώπη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα η εταιρεία συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία TUS, η οποία θα δρομολογήσει τέσσερεις νέες πτήσεις από Χάιφα σε Πάφο, ενώ ταυτόχρονα θα αρχίσει πτήσεις και η Ryanair. Εξάλλου, θεωρείται πως η νέα αλλαγή “φρουράς” στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ξενοδοχείων από τους Ισραηλινούς θα φέρει και νέες ανακατατάξεις στην τουριστική κίνηση της Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ