24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Μωσαϊκό εκδηλώσεων το πρώτο εξάμηνο του Πάφος 2017

Οι πρώτοι έξι μήνες του 2017  έχουν αφήσει τις εμπειρίες και τις ωραίες εικόνες του πολιτισμού ,ανέφερε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης. 


Ο κ. Πατσαλίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε  πως ξεκινώντας από την τελετή έναρξης που παρόλο το κρύο χιλιάδες κόσμου τίμησαν την εναρκτήρια εκδήλωση,  η προσέλευση του κοινού συνεχίζεται  ικανοποιητικά και με τις άλλες εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιούνται.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού της ΠΠΕ Πάφος 2017, η φιλοσοφία δηλαδή του προγράμματος του Οργανισμού 2017,   είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού,προσκαλεί όλους δημιουργούς, καλλιτέχνες ,μόνιμους κατοίκους, επισκέπτες και ταξιδιώτες κάθε είδους , στην Πάφο,στην Κύπρο και στον κόσμο όλο, να συναντηθούν, να συνομιλήσουν  και να δημιουργήσουν δράσεις,δομές και δίκτυα.

Με αυτό το πνεύμα συνέχισε, ενώνονται οι πόλεις, οι χώρες και οι πολιτισμοί έτσι ακριβώς όπως εκφράζεται και στο σύνθημα “ Συνδέοντας Ηπείρους – Γεφυρώνοντας –Πολιτισμούς”.

​Aναφερόμενος στην μεγάλη συναυλία που δόθηκε με την  φιλοξενία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, ο κ.Πατσαλίδης είπε πως πάνω από 60 εκατομμύρια κόσμου παρακολούθησαν από την Πάφο το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός .

Επιπρόσθετα ο κ.Πατσαλίδης είπε πως το πρώτο εξάμηνο του Πάφος 2017 αποτελεί ένα μεγάλο μωσαϊκό εκδηλώσεων, σημειώνοντας πως αυτό που του κάνει ιδιαίτερη αίσθηση είναι οι δράσεις της κοινωνικής συμμετοχής, οι δράσεις όπου –όπως είπε- ομάδες πολιτών, οργανωμένων συνόλων της Πάφου συμμετέχουν και λαμβάνουν μέρος.

Αυτούς τους έξι μήνες συνέχισε ο πρόεδρος του Πάφος 2017 βλέπουμε τον κόσμο να εκτιμά αυτή τη προσπάθεια με τη συμμετοχή  του στις δράσεις και εκδηλώσεις, λέγοντας πως “παρακολουθούμε την Πάφο να γίνεται σημείο αναφοράς από πολλά ξένα ΜΜΕ ,όπως New York Times,από τους Τimes του Λονδίνου ,  από Γερμανικά κανάλια ,από Ιταλικά, Ισπανικά, για μια προβολή”.

Eίπε ακόμη, πως τους επόμενους μήνες που ακολουθούν, ακολουθεί  μια σειρά εκδηλώσεων και θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα που θα αναδεικνύει και θα προβάλει σημαντικά έργα και δημιουργούς από την Πάφο, την Κύπρο και την Ευρώπη.

Ο κ.Πατσαλίδης ανέφερε πως αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος για το πρόγραμμα του Οργανισμού, όχι μόνο γιατί αυτό δημιουργήθηκε σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες , οικονομικές και κοινωνικές, αλλά και γιατί εκτίμησε, το πρόγραμμα περικλείει σημαντικούς δημιουργούς από Κύπρο και αλλού, μοναδικά έργα, μεγάλες παραγωγές υψηλού επιπέδου, από πολλές χώρες και πολιτισμούς, και βεβαίως έργα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος 2017 προσκάλεσε όλους τους συμπολίτες μας και όλους τους ταξιδιώτες που θα επισκεφτούν την Πάφο, να αναζητήσουν και να γευτούν, αυτή τη μοναδική εμπειρία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ